Dezvoltare personala

#dimineti aglomerate #stres

7 idei pentru a organiza diminetile aglomerate si a incepe ziua fara stres

Diminetile aglomerate pot parea coplesitoare. Din fericire, exista strategii practice care pot transforma startul zilei intr-o experienta relaxanta. Mixit prezinta cateva sugestii pentru organizarea diminetilor, cu un accent special pe crearea unui mediu propice pentru starea de bine. In plus, compania a lansat un nou produs, termosul Mixit, care va face zilele si mai placute.

„O dimineata bine organizata este cheia unei zile productive si fericite. Incerc sa imi las diminetile cat mai libere si nu ratez niciodata micul-dejun alaturi de familie. Dar am ajuns la o rutina buna dupa o perioada in care se adunau foarte multe lucruri dimineata si devenise coplesitor," a spus Martin Wallner, cofondator Mixit.

„Inceputul unei zile da, adesea, tonul pentru intreaga zi. Asa ca diminetile mele incep alaturi de familie, cu aer proaspat, un mic dejun sanatos, o cafea buna si revizuirea prioritatilor pentru acea zi," a declarat Tomáš Huber, cofondator Mixit.

Iata cele 7 idei pentru organizarea diminetilor aglomerate:

1. Pregateste cat mai mult in seara precedenta

Cheia eficientizarii diminetilor este pregatirea din timp. Se pot aloca 10-15 minute seara pentru a pregati hainele si geanta pentru ziua urmatoare si chiar pentru a pregati si impacheta pranzul.

Prepara in weekend portii de ovaz, oua, smoothie-uri sau sandvisuri pe care sa le pastrezi in frigider/congelator. Asa nu va mai fi nevoie sa gatesti dimineata, ci doar sa incalzesti mancarea.

2. Acorda timp suficient mic-dejunului

Aloca 30 de minute pentru a savura mic-dejunul. Aceasta poate presupune trezitul cu jumatate de ora mai devreme pentru a avea timp pentru tine, insa ofera o stare de bine pentru un inceput de zi excelent.

Pastreaza aceasta stare de bine cu un ceai pregatit dimineata si pastrat cald intreaga zi cu ajutorul noului termos Mixit cu filtru de ceai pentru infuzare usoara, capabil sa mentina continutul fierbinte sau rece cel putin 8 ore. Te poti bucura de ceaiul Mixitea preferat sau chiar de cafeaua fierbinte in timpul calatoriilor sau la birou. Capacul termosului are un mini-compartiment de depozitare foarte util, iar recipientul are un volum de 420 ml si vine in doua variante de culori - menta sau roz.

3. Prioritizezi sarcinile importante

Pentru a incepe ziua cu dreptul, iti poti stabili obiective pentru ziua respectiva in seara anterioara. Acest lucru te va ajuta sa ai claritate cu privire la ce ai de facut in ziua respectiva si sa iti prioritizezi activitatile. Concentrandu-te pe acestea, vei avea un sentiment de implinire la final.

4. Foloseste instrumente de organizare

Calendarul digital poate fi o unealta valoroasa pentru organizarea zilnica. Planifica-ti activitatile, chiar alocand un interval de timp pentru fiecare si lasand si timp liber pentru situatii neprevazute si astfel nu doar dimineata, ci intreaga zi va fi mai bine organizata si mai productiva.

5. Evita distragerile

Poti evita sa verifici notificarile de pe telefon de cum te trezesti. Amana acest lucru macar pentru o ora. Emailurile si social media te pot distrage si astfel poti ajunge sa nu mai faci tot ce ti-ai propus dimineata.

6. Creeaza-ti o rutina

In functie de preferinte, incearca sa creezi o rutina pe care sa o pastrezi. Aceasta poate include o plimbare in aer liber dimineata, o sedinta la sala sau o sesiune yoga acasa.

7. Stabileste locuri clare pentru obiectele de care ai nevoie dimineata

Daca ti s-a intamplat vreodata sa nu iti gasesti poseta/cheile/telefonul, atunci e clar: ai nevoie de locuri clare in care sa fie asezate acestea. Poti lua in calcul montarea unor suporturi pentru chei – la indemana, langa usa – dar si achizitia unor cosuri de depozitare de mici dimensiuni in care sa tii ce ai nevoie sa iei rapid dimineata la tine.

Testeaza aceste 7 trucuri practice pentru a-ti eficientiza diminetile. Vei observa o imbunatatire considerabila in rutina ta zilnica si un start mult mai linistit in fiecare zi.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dezvoltare-personala

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii