Dezvoltare personala

#romani #fobie #telefon

O noua fobie afecteaza romanii. Tresar de fiecare data cand se intampla asta

Multi tineri romani sufera de un nou tip de anxietate. In strainatate deja se trateaza acest fenomen. 

Ti s-a intamplat poate si tie sa iti sune telefonul si sa te sperii, sa nu vrei sa raspunzi sau sa tresari. Daca da, atunci e posibil sa suferi de un nou tip de anxietate. De asemenea, este foarte posibil sa faci parte din generatia Z, adica sa fii nascut intre anii 90 si 2010.

Generatia Z a crescut si s-a format in epoca in care WhatsApp si celelalte aplicatii de mesagerie instanta erau folosite deja de parinti. Specialistii spun ca  exista un prag care o data depasit, simpla senzatie de neplacere la soneria telefonului se transforma in fobie. 

Tendinta catre comunicarea scrisa prin aplicatii este remarcata si la celelalte generatii. Oamenii petrec din ce in ce mai putin timp in conexiune directa, la intalniri fata in fata sau discutii personale.

Astfel, teama de a efectua si de a primi apeluri telefonice poate reprezenta un factor perturbator in viata personala, dar si in cea profesionala. Sfatul specialistilor este ca aceasta anxietate sa fie luata in serios. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dezvoltare-personala

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii