Boli si daunatori

#plante #fericire #plante de apartament

Plante pe care trebuie sa le ai in casa daca vrei sa ai parte de noroc si fericire

 

Nu mai este un secret pentru nimeni faptul ca plantele de interior fac minuni pentru sanatatea si starea de spirit a oamenilor. Multe dintre ele sunt foarte eficiente in absorbtia si purificarea toxinelor din aer. Acest lucru inseamna ca ele ajuta la curatarea aerului de substantele chimice nocive, producand in acelasi timp oxigen, ceea ce ne permite sa respiram mult mai usor. Exista insa si plante care atrag norocul si fericirea. 

Ce plante sa ai in casa pentru a avea mereu noroc si fericire

Mai multe studii realizate de-a lungul timpului au demonstrat ca plantele din casa te pot face sa te simti mai linistit, dar si mai fericire. Iata cinci plante de camera care te ajuta sa atragi fericirea in viata!

Plante suculente - cele mai cunoscute sunt Aloe Vera sau Agave. Cele suculente pot tolera foarte usor conditiile din interiorul oricarei case. Au radacini groase si tulpini si frunze carnoase. Acestea le permit sa retina apa astfel incat nu au nevoie sa fie udate prea des. 

Planta Sarpe - este cunoscuta mai mult sub numele de Limba Soacrei. Chinezii au cultivat pentru prima data aceasta frumoasa planta de apartament, deoarece se credea ca zeii le vor acorda viata lunga, prosperitate, inteligenta, frumusete, arta, poezie, sanatate si putere celor care o cultiva. Este foarte usor de ingrijit, iar sfatul specialistilor este sa lasi solul sa se usuce intre udari. 

Planta paianjen - mai este cunoscuta si sub numele de Voalul Miresei. Este una dintre cele mai comune plante de apartament. Este foarte usor de intretinut: trebuie agatata intr-un spatiu cu multa lumina si udata destul de rar, astfel incat pamantul sau sa se usuce intre udari. 

Filodendron - este o planta tropicala cataratoare care ofera o stare de bine, de fericire. Filodendronii sunt cunoscuti pentru capacitatea lor de a filtra poluantii din aer, actionand ca purificatori de aer si eliberand oxigen curat in aer.  

Dracaena - exista aproximativ 120 de specii diferite de arbusti si arbori. Denumirea de Dracaena este dintr-o versiune romanizata a cuvantului grecesc antic, Dracaena, care inseamna dragon feminin. Trebuie udata o data pe saptamana.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Bucataria din balcon

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului