Boli si daunatori

#insecte #boli #daunatori #melci #limacsi

Metode simple de a scapa de daunatorii din gradina

Adesea, remediile naturiste impotriva daunatorilor din gradina ta pot avea acelasi efect benefic ca acelea disponibile in comert, minus consecintele negative asupra mediului inconjurator. Daca nu stii care sunt acestea, iata cateva metode simple, naturiste, de a elimina daunatorii din gradina!



Animale


Daca iepurii salbatici iti rod plantele din gradina, afla ca exista cateva metode simple de a scapa de ei:

  • pentru a-ti face plantele neatragatoare pentru iepuri, nu trebuie decat sa aplici pudra de talc pe seminte sau pudra de usturoi pe plantele mature;

 

  • incercuieste plantele cu ilice la inceputul primaverii, asigurandu-te ca sunt bine infipte in pamant.


In ceea ce priveste cartitele, acestea pot fi indepartate cu ajutorul unor recipiente din sticla, infipte in pamant. Sunetul emis de acestea in bataia vantului afecteaza auzul sensibil al cartitelor si le influenteaza in mod negativ capacitatea de a-si gasi hrana. Util este si usturoiul - plaseaza cativa catei de usturoi in pamant, in zonele afectate.


Melci si limacsi


Melcii si limacsii iti poti crea o multime de probleme in gradina, prin urmare este important sa gasesti solutiile potrivite pentru a-i impiedica sa iti distruga plantele din gradina. Ce poti face? Plaseaza, in jurul plantelor, ace de pin, boabe de cafea si coji de oua macinate sau pune, intre plante, pamant de diatomee. Acestea ar trebui reinnoite dupa fiecare ploaie.

De asemenea, poti utiliza si capcane pentru limacsi si melci:

  • pune seara jumatati aproape goale de grapefruit si pepeni galbeni in zonele infestate de limacsi si melci; aceste fructe atrag daunatorii, astfel ca, dimineata, ii vei putea aduna din interiorul lor;

 

  • plaseaza ghivece goale sau cartoane de lapte;

 

  • uda o portiune mica din gradina la lasarea serii si sprijina o scandura de lemn de o piatra; melcii si limacsii se vor aduna pe partea interioara a scandurii.

 

Insecte daunatoare


Extrem de nocive sunt si insectele ca lacustele, moliile de varza sau gandacul de castravete. Pentru a scapa de ele, te poti folosi de pudra de ardei iute. Un studiu realizat de entomologul Geoff Zehnder de la Universitatea Auburn din SUA a dezvaluit ca pudra de ardei iute protejeaza varza mai bine decat oricare al insecticid folosit in mod obisnuit!

Cum obtii acest insecticid? Amesteca 2 linguri de pudra de ardei iute si 6 picaturi de sapun lichid la 4 litri de apa. Lasa amestecul peste noapte, dupa care toarna-l intr-un pulverizator, agita-l bine si aplica saptamanal continutul la baza frunzelor plantelor pe care vrei sa le protejezi. Amestecul va fi, in special, eficient la varza, broccoli, conopida sau nap.


Insecte de mici dimensiuni


Specialisti de la Universitatea A&M din Texas au estimat ca aproximativ 90% dintre problemele cu afidele sau alti daunatori de mici dimensiuni pot fi rezolvate cu ajutorul unui jet puternic de apa. Utila este, de asemenea, banda adeziva care ajuta la desprinderea insectelor de pe frunze - nu trebuie decat sa infasori o bucata de banda adeziva in jurul mainii.

Pentru a scapa de afide, in mod special, plaseaza, in apropierea plantelor afectate, un vas galben plin cu apa cu sapun. Intrucat sunt atrase de galben, afidele vor muri in apa cu sapun din vas.

Sursa foto: gardeninginfozone.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului