Boli si daunatori

#pesticide #gradina

8 avantaje oferite de pesticide

 

Pesticidele se pot aplica la primul semn de boala al unei plante si reusesc sa salveze planta. Un pesticid reprezinta o substanta sau un amestec de substante folosite pentru a distruge sau pentru a modifica comportamentul sau ciclul de viata al unui daunator.

Cum actioneaza pesticidele asupra daunatorilor?

Exista pesticide de contact care, pentru a fi eficiente intr-un procent de 100%, trebuie absorbite pe suprafata corpului extern sau tesutul plantelor care au fost expuse la daunatori. Exista si pesticide sistemice care sunt translocate de la locul de aplicare in interiorul plantei sau animalului in cazul in care acestea incep sa aiba efect. In general, pesticidele au o actiune reziduala si continua sa fie eficiente timp de cateva zile pana la cateva luni de la aplicare.

Care sunt avantajele oferite de pesticide?

Pesticidele ajuta agricultorii sa produca mai mult

Odata cu introducerea pesticidelor, agricultorii au putut produce culturi mai mari, pe un teren mai mic, sporind productivitatea culturilor cu 20-50%. De altfel, pesticidele le permit agricultorilor sa maximizeze avantajele altor produse agricole pretioase precum seminte sau ingrasamant.

Pesticidele asigura recolte abundente si sanatoase

Numeroase studii stiintifice arata ca un consum regulat de fructe si legume reduce riscul aparitiei a numeroase tipuri de cancer, boli cardiace, hipertensiune arteriala, diabet sau accident vascular cerebral.

Pesticidele contribuie la mentinerea alimentelor la un pret abordabil

Agricultorii produc mai multe alimente pe acelasi pamant cu ajutorul pesticidelor. Studiile arata ca producatorii de legume bio cheltuie mai mult pentru plivitul cu mana decat producatorii care utilizeaza erbicide. Acest lucru explica de ce alimentele bio sunt mai scumpe decat alimentele cultivate in mod conventional.

Pesticidele ne ajuta sa protejam mediul inconjurator

Pesticidele de la https://www.agrinin.ro/ le permit agricultorilor sa produca mai multe culturi pe unitatea de suprafata, cu mai putina munca a solului ceea ce reduce defrisarile, protejeaza resursele naturale si impiedica eroziunea solurilor. Pesticidele sunt excelente pentru a lupta cu buruienile.

Pesticidele ne scapa de plivitul manual

Un lucru care inseamna ca familiile de agricultori, cu ajutorul pesticidelor, au posibilitatea de a-si imbunatati calitatea vietii si nivelul de trai.

Pesticidele ne ajuta sa reducem bolile transmise de apa si de insecte

Boli precum malaria, boala Lyme si virusul West Nile. Pesticidele contribuie la imbunatatirea nivelului de sanatate al oamenilor, prevenind epidemiile, prin controlarea populatiei de rozatoare si de insecte.

Pesticidele au transformat tarile in dezvoltare in producatori de hrana

Produsele menite sa protejeze culturile au ajutat agricultori din intreaga lume, in plina dezvoltare, sa beneficieze de doua-trei recolte pe an, astfel incat aceste tari au posibilitatea de a deveni granare pentru restul lumii. Exporturile de marfuri alimentare profita de populatiile din tarile temperate al caror sezon de crestere este mai scurt.

Securizarea a ceea ce este stocat

Chiar si dupa ce o cultura este depozitata intr-un anumit loc, riscul ca aceasta sa fie supusa la atacurile unor paraziti este destul de crescut. Insectele, mucegaiul si rozatoarele pot deteriora granele pretioase. Pesticidele folosite in produsele stocate pot prelungi durata de viata viabila a produselor, sa previna pierderi enorme dupa recolta, datorata parazitilor si bolilor si sa protejeze granele pentru ca acestea din urma sa poata fi bune de consumat.

FOTO: unsplash.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli-si-daunatori

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Flori de Ziua Copilului

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare