Boli si daunatori

# trucuri scapare de afide # cum scapi de afide #afide

Cum sa scapi de afide. Trucurile simple la care sa apelezi

Fie ca esti un gradinar iscusit si ai o multime de flori in curte, dar si o multime de legume si fructe, fie ca stai la bloc si ai doar cateva plante de apartament, afidele nu iarta pe nimeni. Aceste insecte daunatoare ataca plantele fara sa tina cont de nimic.

Stiai ca afidele sunt unul dintre cei mai comuni daunatori care afecteaza atat plantele de interior, cat si cele de exterior?  Potrivit University of Minnesota Extension, afidele sunt insecte mici care pot fi inaripate sau fara aripi si pot avea diverse culori, de la negru, gri, verde, galben, maro si pana la rosu. Probabil ca nu vei observa insecta in sine, ci mai degraba un model alb, cu aspect solzos pe partea inferioara a funzei. De asemenea, mai poti identifica prezenta afidelor dupa reziduurile lipicioase pe care le lasa in urma dupa ce se hranesc. 

Afidele nu sunt de obicei un motiv major de ingrijorare, dar odata ce le observi, infectia a devenit severa. Nu este deloc placut sa vezi cum plantele se usuca sub ochii tai din cauza acestor insecte, prin urmare este important sa actionezi rapid pentru a elibera planta de acesti daunatori. Din fericire, exista modalitati simple de a scapa de afide. Iata una dintre acestea. 

Usturoiul te scap ade afide

In timp ce multi se bucura de mirosul mancarurilor bogate in usturoi, majoritatea insectelor, inclusiv afidele, detesta puternic mirosul. Tips Bulletin recomanda folosirea legumei pentru a tine afidele departe atat de casa, cat si de plantele de exterior. Incepe prin a toca sau zdrobi mai multi catei de usturoi cat mai fin posibil. Adauga usturoiul zdrobit intr-o sticla cu pulverizator si toarna este acesta o jumatate de litru de apa calda, 4 lingurite de ulei vegetal, o lingurita de detergent de vase delicat si agita energic totul pentru ca ingredientele sa se amestece. 

Pulverizeaza amestecul pe plante, avand grija sa nu scapi nicio frunza. Desi nu este daunator pentru planta, ba chiar este o solutie aproape naturala, aceasta va descuraja afidele, iar uleiul si detergentul de vase le va prinde si ineca pe cele care raman.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli-si-daunatori

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Flori de Ziua Copilului

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare