Boli si daunatori

#buruieni gradina #combatere buruieni #daunatori #buruieni #indepartare buruieni

4 sfaturi pentru prevenirea si indepartatea buruienilor

Buruienile pot fi o pacoste pentru orice gradinar. Daca nu actionezi rapid pentru distrugerea lor, in scurt timp acestea iti vor distruge culturile de plante sau de legume. Iata cateva sfaturi cu ajutorul carora poti preveni si indeparta aceste plante daunatoare.


1. Tunde gazonul

Tunde iarba la inaltimea potrivita si vei face primul pas catre eliminarea si prevenirea buruienilor. Cand o tai exact atat cat trebuie, umbra ei va impiedica germinarea semintelor si, chiar daca acestea incoltesc, nu vor avea lumina necesara pentru a se dezvolta. Tunde gazonul la cel mult doua saptamani, ideal ar fi o data pe saptamana. Nu uita sa-l uzi si sa-l fertilizezi corespunzator.


2. Aplica-i mulci

Acolo unde vrei sa cultivi legume sau sa plantezi orice alta cultura, poti preveni aparitia buruienilor prin acoperirea solul cu mulci. Acesta este un strat de materie organica (paie, frunze, resturi vegetale) care izoleaza si impiedica semintele de buruieni sa germineze. Atentie insa, mulciul nu trebuie folosit pe gazon, deoarece distruge iarba.


3. Pulverizeaza ierbicide

Cumpara ierbicide si pulverizeaza-le pe suprafetele afectate. Atentie insa la cantitatea lor, ideal este sa nu incarci pamantul de chimicale. Realizeaza aceasta operatiune inainte de a uda gazonul, pentru a nu da posibilitatea semintelor de buruiana sa incolteasca.

Indeparteaza manual buruienile perene, iar apoi aplica substante ierbicide. Daca nu vrei sa le pulverizezi, poti aplica solutiile si manual direct frunzele plantelor daunatoare. Foloseste manusi si masca de protectie atunci cand lucrezi cu aceste chimicale.


4. Smulge-le

Nu interveni asupra radacinilor cu mainile goale. Foloseste unelte de gradinarit, cum ar fi o sapaliga sau un afanator pentru a indeparta buruienile, in special cele cu radacini perene. Uneltele mai mari pot fi folosite pe suprafetele pe care vrei sa insamantezi iarba, iar cele mici le poti folosi in gradina de legume. Buruienile mari trebuie indepartate una cate una.



Sursa foto: cropandsoil.oregonstate.edu

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Flori de Ziua Copilului

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului