Bauturi

#pumpkin late #reteta pumpkin latte #pumpkin spice late

Cum sa prepari acasa cel mai bun pumpkin spice late

Daca esti in cautarea unei bauturi calde si delicioase pentru sezonul rece, atunci invata cum sa prepari acasa cel mai bun pumpkin latte, o bautura care imbina aromele bogate ale dovleacului cu savoarea intensa a cafelei. Iata cum poti sa creezi acest elixir aromatic chiar in confortul caminului tau.

Ingrediente:

  • 200 de grame piure de dovleac copt
  • 1 lingura de zahar brun
  • 1/2 lingurita de scortisoara macinata
  • 1/2 lingurita de nucsoara macinata
  • 1/2 lingurita de ghimbir macinat
  • 1/2 lingurita de cuisoare macinate
  • 1 cana de lapte
  • 1/4 de cana de cafea espresso sau cafea foarte concentrata
  • frisca batuta si scortisoara pentru decor

Cum se prepara:

Incepe prin a pregati dovleacul. Taie-l in bucati mici si coace-l in cuptor pana cand devine moale. Apoi, paseaza-l bine pentru a obtine o pasta fina.

Intr-o oala mica, amesteca pasta de dovleac, zaharul brun si toate condimentele: scortisoara, nucsoara, ghimbirul si cuisoarele. Incalzeste amestecul la foc mic, amestecand continuu, pentru a permite aromelor sa se amestece si sa se dezvolte.

Intre timp prepara cafeaua espresso sau cafeaua foarte concentrata conform preferintelor tale.

Intr-o alta oala, incalzeste laptele pana cand este aproape sa fiarba, apoi indeparteaza-l de pe foc.

Amesteca pasta de dovleac cu laptele incalzit. Foloseste un blender de mana pentru a obtine o consistenta uniforma si cremoasa.

In cesti mari, toarna cafeaua preparata anterior si apoi toarna amestecul de lapte si dovleac deasupra. Poti ajusta cantitatea de amestec de dovleac in functie de cat de intensa doresti sa fie aroma.

Pentru a sublinia experienta, adauga un varf de frisca batuta deasupra si presara putina scortisoara pentru un plus de savoare.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare