Ingrediente:
- 200 de grame piure de dovleac copt
- 1 lingura de zahar brun
- 1/2 lingurita de scortisoara macinata
- 1/2 lingurita de nucsoara macinata
- 1/2 lingurita de ghimbir macinat
- 1/2 lingurita de cuisoare macinate
- 1 cana de lapte
- 1/4 de cana de cafea espresso sau cafea foarte concentrata
- frisca batuta si scortisoara pentru decor
Cum se prepara:
Incepe prin a pregati dovleacul. Taie-l in bucati mici si coace-l in cuptor pana cand devine moale. Apoi, paseaza-l bine pentru a obtine o pasta fina.
Intr-o oala mica, amesteca pasta de dovleac, zaharul brun si toate condimentele: scortisoara, nucsoara, ghimbirul si cuisoarele. Incalzeste amestecul la foc mic, amestecand continuu, pentru a permite aromelor sa se amestece si sa se dezvolte.
Intre timp prepara cafeaua espresso sau cafeaua foarte concentrata conform preferintelor tale.
Intr-o alta oala, incalzeste laptele pana cand este aproape sa fiarba, apoi indeparteaza-l de pe foc.
Amesteca pasta de dovleac cu laptele incalzit. Foloseste un blender de mana pentru a obtine o consistenta uniforma si cremoasa.
In cesti mari, toarna cafeaua preparata anterior si apoi toarna amestecul de lapte si dovleac deasupra. Poti ajusta cantitatea de amestec de dovleac in functie de cat de intensa doresti sa fie aroma.
Pentru a sublinia experienta, adauga un varf de frisca batuta deasupra si presara putina scortisoara pentru un plus de savoare.