Amenajarea gradinii

# spatiu mobilier #mobilier terasa #terasa #mobilier

Sfaturi pentru cumpararea mobilierului de terasa potrivit spatiului de care dispui

Transforma terasa in noul tau loc de relaxare preferat! Tot ce trebuie sa faci este sa achizitionezi mobilierul potrivit pentru terasa ta si sa te bucuri de serile petrecute in compania familiei sau a prietenilor.

O terasa pavata cu piatra poate fi transformata intr-un loc de luat masa in aer liber. Aici poti aseza o masa spatioasa si scaune confortabile pentru terasa. Veranda casei, in schimb, poate fi echipata cu o canapea de rachita si un balansoar clasic, ambele acoperite cu perne confortabile. Astfel, terasa casei va deveni al doilea living pe care il vei folosi intens in lunile de vara.

Daca vrei sa-ti decorezi terasa si esti in cautarea mobilierului potrivit, tine cont de urmatoarele sfaturi pentru a face cea mai buna alegere pentru tine.

1. Care sunt nevoile tale si de ce spatiu dispui

Incepeti prin a te gandi la modul in care doresti sa utilizezi terasa. Doresti ca acesta sa serveasca drept zona de luat masa in noptile calduroase de vara? Planuiesti sa gazduiesti urmatoareale petrecerei de aniversare aici? Sau iti imaginezi un colt de lectura linistit, canapele confortabile si o zona primitoare?

De asemenea, spatiul de care dispui este foarte important. Daca acesta este mic, mobilierul trebuie ales cu grija pentru a se incadra in spatiul de care dispui. Prin urmare, masoara terasa casei sau locul pe care doresti sa-l transformi in loc de relaxare si fa-ti o schita cu modul in care iti imaginezi ca vrei sa arate terasa.

2. Incearca scaunele si canpelele pentru terasa inainte de a le cumpara

Magazinele, atat cele online cat si cele offline au o gama variata de mobilier pentru terasa. Chiar daca alegi sa cumperi online mobilierul, inainte de a face acest lucru, da o raita prin magazine si testeaza scaunele si mobilierul inainte de a le cumpara. Este putin probabil sa te poti bucura de scaune si canapele care ti se par inconfortabile.

Alege mobilier cu spatare confortabile, care sa sustina spatele si in care sa puteti sta lejer. Alege piese cu spatare si perne plusate pe scaune sau imbraca mobilierul din metal si lemn cu perne pufoase pentru un confort sporit.

3. Opteaza pentru mobilier de exterior usor de intretinut

Cand alegi un set mobilier terasa, asigura-te ca este usor de intretinut. Cele mai multe piese din metal, tec, cedru si rachita sunt extrem de rezistente la intemperiile vremii si pot fi intretinute usor. Alegand mobilier din aceasta gama, cu o usoara curatare regulata, va resista si va arata ca nou timp de cativa ani.

Evita insa produsele din plastic, care se deterioreaza rapid din cauza vremii, a soarelui si a umezelii. Plasticul imbatraneste rapid, isi schimba culoarea si are un aspect kitchos.

De asemenea, nu uita sa accesorizezi mobilierul cu perne de exterior si perne cu huse detasabile care pot fi spalate cu usurinta.

4. Ia in considerare depozitarea mobilierului

In cazul in care depozitezi mobilierul in interior, pe timp de iarna, vei salva multi ani din viata acestuia. Prin urmare, ia in considerare spatiul de care dispui pentru a-l depozita. Poate fi o magazie, un garaj sau o camera din casa. Important este insa ca aceasta incapere sa fie una uscata.

5. Investeste in mobilier de calitate

Ste important ca in momentul in care te decizi sa achizitionezi mobilier entru terasa sa investesti intr-un mobilier de calitate. Calitate nu inseamna insa si scump. Poti gasi mobilier terasa ieftin, dar calitativ, al carui aspect sa nu se strice in doi-trei ani. Cumpara cu grija, verificand recenziile consumatorilor inainte de a face o achizitie importanta. Daca te incadrezi intr-un buget restrans, pe internet poti gasi o multime de promotii mobilier terasa.

 FOTO: freepik.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului