Amenajarea gradinii

# rol botari #botari #gradina

Ce rol au botarii si in ce tipuri de constructii pot fi folositi?

Uneori, in amenajarea spatiilor exterioare, este nevoie de construirea unor structuri care sa poata fi realizate rapid, in diferite locuri de pe proprietatea ta: gradina, terasa, bucatarie de vara, curte s.a. O varianta eficienta este utilizarea de botari, de aceea, iti prezentam caracteristicile acestor elemente constructive si cum sa le folosesti cu succes pentru curtea si gradina ta.

 

Botarii sunt realizati din beton si pot fi utilizati la fundatiile cladirilor (botari de fundatie) si la zidurile neportante (botari de zidarie). Au  rezistenta sporita, se monteaza usor si rapid, reprezentand o solutie care economiseste resurse de timp si de bani. 

Botari de fundatie

Botarii de fundatie au dimensiunile standard de 500 x 250 x 195 milimetri si o greutate de 18.8 kilograme per bucata. Sunt ambalati in paleti, au culoarea cimentului si suprafata cu aspect de beton monocrom.

Pentru ca trebuie sa aiba o rezistenta sporita, botarii de fundatie se produc prin vibropresarea betonului semiuscat care a fost turnat in matrite metalice. Se utilizeaza tehnologii moderne care permit realizarea unor produse compacte, cu textura densa si uniforma.

Particularitatile botarilor de fundatie sunt dimensiunile mari si greutatea scazuta, ceea ce ii recomanda pentru elevatia fundatiilor si a peretilor de subsol, pentru pereti structurali, de rigidizare, nestructurali sau de umplutura. 

Botari de zidarie

Daca vrei sa construiesti ziduri de sprijin, mobilier pentru gradina si mobilier urban, diverse elemente de zidarie pentru amenajari peisagistice, vei folosi botari de zidarie. Acestia au o greutate de 23,3 kilograme per bucata si suprafete de tip beton monocrom, fara sanfren.

 

Se obtin din beton semiuscat, presat in matrite, prin actiunea vibropreselor. Amestecul de ciment, nisip, pietris si apa confera rezistenta si fiabilitate acestor elemente constructive, realizate doar din materii prime naturale, fara chimicale, aditivi si alte substante care pot dauna sanatatii.

Noile tehnologii de producere a botarilor de zidarie permit utilizarea acestora si la constructia de garaje, magazii, garduri inalte, ziduri exterioare si pereti interiori. Anveloparile cu polistiren si mixurile cu materiale compozite armate cu fibra de sticla stau la baza realizarii unor structuri rezistente, cu specificatii termice si izolatoare de cea mai buna calitate.

Botarii de zidarie se monteaza cu fata perforata in jos, astfel incat mortarul sa intre in toate golurile si sa fixeze foarte bine fiecare bucata. La delimitari si coturi, se adauga botari de stalp care au in general dimensiuni de 250/250/195 milimetri.

FOTO: Elis.ro

Advertorial

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului