Amenajarea gradinii

#sare #oua #periuta de dinti #zat de cafea

Obiecte de uz casnic transformate in ustensile de gradina

Nimic nu este mai satisfacator decat sa-ti vezi gradina cum creste si se dezvolta sub ochii tai. Indiferent ca vorbim de plante de apartament , gradina de legume , plante perene sau arbursti, e nevoie de multa munca, timp si dedicatie pentru a obtine rezultatele oe care le vezi in fotografii. De aceea, te ajutam sa afli cum sa folosesti toate obiectele de uz casnic la ingrijirea si dezvoltarea gradinii tale.



1. Sosetele

Foloseste sosetele vechi sau deteriorate pentru a curata praful de pe plantele de apartament. Pune cate o soseta pe fiecare palma si prinde intre palme cate o frunza pe care s-o lustruiesti usor pana inlaturi toate urmele de praf de pe fiecare latura a frunzei.

2. Maioneza

Foloseste maioneza pentru a da luciu frunzelor plantelor de apartament. Uleiurile care se gasesc in maioneza pot face minuni. Ia o cantitate mica de maioneza si freaca usor frunzele plantelor, apoi curata-le cu o carpa moale. Nu folosi aceasta metoda pe plantele cu frunze catifelate sau poroase, cum sunt violetele africane, de exemplu.

3. Cuburile de gheata

Te enerveaza faptul ca plantele tale de apartament lasa multa apa dupa ce le uzi? Daca se intampla frecvent acest lucru, incearca sa le uzi cu ajutorul unor cuburi de gheata. Poti folosi, de exemplu, cuurile de gheata care iti cad pe jos din greseala. In loc sa le arunci, le pui la flori.
Cuburile de gheata sunt o varianta buna de a uda plantele de ghiveci care tind sa absoarba apa prea repde, deoarece permit plantei sa primeasca mici cantitati de apa pe masura ce cubul se topeste.

4. Dusul

Dusurile sunt minunate pentru plantele de apartament. Plaseaza ghivecele in cada, da drumul la dus reglandu-l pe o intensitate mai mica si la temperatura camerei si da-l timp plantelor sa absoarba apa treptat. Le vei face foarte bine introducandu-le in acest mediu umed. Este ca si cum ar sta afara intr-o zi ploioasa.

5. Periuta de dinti

daca lucrezi in gradina, cu pamantul si iti raman urme de noroi sub unghii sau pe degete, foloseste o periuta de dinti mai veche ca sa indepartezi petele si murdaria. Este perfecta pentru curatarea unghiilor si a cuticulelor.

6. Sarea

Presara niste sare pe plantele de gradina care sunt asaltate de insectre. vei vedea ca acestea ori fug, ori cedeaza in lupta cu frunzele.

7. Coaja de ou

In loc sa arunci cojile de ou, piseaza-le si aplica-le la baza firelor de rosii. Vor tine la distanta viermii si alte insecte daunatoare;

8. Cartoanele de oua

Cartoanele goale de oua sunt perfecte pentru a ajunta semintele de plante sa se dezvolte mai repede inainte de a fi plantate in pamant. Umezeste cartonul de oua, pune-l pe o tava si introdu semintele in fiecare sectiune a sa. Poti pune chiar si putin pamant peste seminte ca sa le asiguri un invelis mai calduros si hranitor.

9. Zatul de cafea si cojile de portocale

Amestecul dintre zatul de cafea si cojile de potrocale va tine departe de gradina ta pisicile vecinilor. Pune intr-un vas acest amestec si lasa-l sa stea cateva ore la macerat.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului