Amenajarea gradinii

#amenajare gradina #plante de gradina #arbust #Loropetalum #arbust gradina

Loropetalum, un arbust cu un colorit incredibil pentru gradina ta

Loropetalum este un arbust de provenienta asiatica pe care il poti cultiva insa cu succes si in propria ta gradina. Putin pretentios, acest arbust este o adevarata incantare, gratie coloritului spectaculos al florilor, dar si al frunzisului sau. Iata cum il cultivi!

Loropetalum (Loropetalum chinense) este o planta ornamentala, populara in lumea intreaga multumita coloritului sau impresionant. Disponibil in doua varietati distincte, alb-galbui si roz fuchsia, Loropetalum ofera pana toamna tarziu o pata de culoare gradinii tale, soiul L. chinense f. rubrum fiind renumit pentru foliajul care isi mentine nuanta burgund de-a lungul intregului an.

Loropetalum, a carui ruda apropiata este Hammamelis, o alta planta ornamentala populara, este un arbust peren care se dezvolta pe orizontala, tulpinile sale fiind acoperite cu frunze ovate, verde inchis, usor aspre.

Florile raman una dintre cele mai fascinante caracteristici ale Loropetalum, fiind aidoma unor paianjeni viu colorati care isi intind bratele subtiri.

Ponturi pentru o cultivare de succes

Loropetalum este un arbust rezistent, insa daca vrei sa te bucuri de frunzisul si florile sale spectaculoase in conditii optime, sadeste-l intr-o zona bine luminata a gradinii, dar ferita de curentii puternici de aer si de intemperii.

Totodata, Loropetalum prefera solul usor acid, bogat in humus, care retine umezeala. Fiindca iubeste apa, este esential ca, in zilele toride de vara, sa il uzi din abundenta.

Plante companion pentru Loropetalum

Este ideal ca punct focal in gradinile stancoase, oferind un contrast superb cu cenusiul rocilor, insa Loropetalum ramane totusi un arbust mai degraba folosit pentru a delimita spatiul gradinii.

Planteaza-l impreuna cu cateva tufe de camelii pentru a-ti infrumuseta gradina - ambele prefera acelasi tip de sol si infloresc alternativ, astfel ca spatiul din jurul casei tale va fi mereu unul colorat, indiferent de anotimp. Nu in ultimul rand, tufele de camelii ii pot oferi o protectie suplimentara superbului Loropetalum caruia nu-i place frigul, nici vantul puternic.

Alte plante companion pentru Loropetalum? Rhododendronul este excelent, la fel si Lonicera fragrantissima si ferigile.

Sursa foto: wikipedia.org

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Flori de Ziua Copilului

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare