Amenajarea gradinii

#amenajarea gradinii #iaz # loc de joaca #zona de refugiu

Lacul artificial in gradina: 5 idei de design

Atunci cand vrei sa fii cu adevarat creativ si bugetul iti permite, poti amenaja in spatiul din curtea casei un mic lac artificial de care sa te bucuri atat tu si familia ta, cat si musafirii care iti calca pragul casei. Iar pentru asta iti recomandam cateva idei propuse de cei de la hgtv.com. Iata 5 iazuri artificiale, care te pot inspira pentru a aduce un strop de prospetime in gradina ta.


1. Zona de refugiu

Un iaz poate sa reprezinte tranzitia perfecta de la o zona aglomerata catre o zona de relaxare, linistita, in care sa fii numai tu si cu gandurile tale. Podul acesta te invita la meditatie, este timpul sa profiti de el!


2. Paradisul bucatarului

Daca iti face placere sa te ocupi de gratarul familiei in weekend, atunci cu siguranta acest mic colt de rai este ceea ce iti vei dori in propria gradina. Foisorul din lemn si plantele care il inconjoara iti confera intimitatea de care ai nevoie, iar apa are un efect relaxant.


3. Refugiu rustic

Ia legatura cu un peisagist pentru a obtine un refugiu rustic. Poti crea o cascada asemanatoare cu aceasta, care sa se verse intr-un mic iaz cativa metri mai jos. Amenajeaza zona cu lemn si pietre de rau pentru a-i da si mai mult aspectul de padure de munte.


4. Loc de joaca

Daca vrei sa ii incanti cu adevarat pe micutii tai ori pur si simplu sa redevii tu insuti copil, poti crea acest lac superb inconjurat care sa delimiteze unul sau mai multe foisoare, legate intre ele printr-un pod de lemn. Ai grija sa asezi cateva pasari din lut pe marginea iazului tau pentru a-i da o nota mai salbatica.


5. Da viata placilor de beton

De aceasta data, ideea de mai jos iese din tiparul obisnuit in ceea ce priveste iazurile artificiale. Intr-o curte betonata, nici macar nu este nevoie de pamant, ai la dispozitie ciment obisnuit sau chiar placi de beton. Poti sa-l "imbraci" in diverse materiale specifice, cum sunt pietrele sau placile de faianta care imita piatra. In felul acesta iazul tau va capata un look mult mai modern decat clasicul lac artificial.





Sursa foto: hgtv.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului