Amenajarea gradinii

#modele garduri #tipuri de garduri #idei garduri #garduri gradina

Idei interesante pentru amenajarea gardului din gradina

Gardurile care imprejmuiesc curtea casei nu sunt menite doar sa iti confere intimitatea de care ai nevoie, ci sunt si elemente estetice esentiale pentru imaginea de ansamblu a locuintei. Felul in care este amenjata zona din jurul gardului, precum si materialele din care este realizat acesta, sunt importante pentru aspectul general al proprietatii tale. Iata cateva idei interesante din care te poti inspira pentru a-ti amenaja spatiul care delimiteaza curtea ta de a vecinului!

1. Gard albastru inconjurat de flori

Pentru a da un aer vintage gradinii tale, poti alege sa ridici un gard din lemn, cu model la capat, vopsit in culoarea albstru. Pentru ca florile infrumuseteaza spatiul si inveselesc atmosfera, le poti planta de-a lungul gardului, astfel incat sa creezi un loc colorat. Pentru aceasta poti folosi flori perene, precum lalele, branduse, narcise, bujori, dar si plante agatatoare, care sa impodobeasca intr-un mod placut gardul.

2. Gard din salcie

Gardul din salcie ofera plantelor cadrul natural de crestere, mai ales daca in gradina ai sadit plante de apa. O oaza de apa in mijlocul gradinii, in care sa plantezi irisi, nuferi sau alte plante ierboase, se potriveste de minune cu un gard din salcie.

3. Gard din nuiele impletite

Un design de-a dreptul inedit in gradina il poti obtine daca realizezi un gard dintr-o impletitura de nuiele. Acest model de gard iti va aminti mereu de curtile rustice, specifice zonei montane.

4. Gard traditional

Acest tip de gard este ideal pentru imprejmuirea casei, intrucat iti confera intimitatea de care ai nevoie si, in plus, ii permite gradinii sa respire. Gardul traditional inconjurat de flori colorate schimba total aspectul monoton din gradina si inveseleste zona.

5. Gard cu model tip scara

O alta idee de gard interesant este cel cu model tip scara. Acesta este potivit mai ales pentru cei care au animale de companie, precum pisicile, care se pot catara cu usurinta pe gard. Inconjurat de flori perene si agatatoare, gardul cu model tip scara iti confera intimitatea de care ai nevoie pentru a-ti desfasura activitatile in liniste.



Sursa foto: homeizea.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului