Amenajarea gradinii

#paris #gradina #gradini paris #gradinile tuileries #gradinile luxembourg #jardin des plantes

3 gradini superbe pe care nu trebuie sa le ratezi in Paris

Pasionatii de natura, spatii verzi, parcuri si gradini pot petrece clipe minunate in Paris, vizitand unele dintre cele mai frumoase atractii verzi. Nu doar turistii sunt incantati de gradinile si parcurile din "Orasul Luminilor", ci si parizienii, care petrec multe ore plimbandu-se prin aceste locuri. Iata cateva dintre cele mai frumoase parcuri din Paris pe care nu trebuie sa le ratezi!


1. Gradinile Tuileries

Gradinile Tuileries (Jardin des Tuileries) se numara printre cele mai vizitate atractii ale Parisului, fiind cele mai vechi gradini franceze. Situate in centrul Parisului, aproape de Muzeul Luvru, Gradinile Tuileries sunt construite in stil italian, avand sase alei pe longitudine si opt pe transversala. Pe langa diferitele tipuri de arbori si flori, Gradinile Tuileries includ si o fantana, o menajerie, o sera de portocali si o crescatorie de viermi de matase.



Gradinile Tuileries au fost unul dintre primele parcuri deschise publicului larg si nu a durat mult pana sa devina un loc de promenada pentru parizieni. Inca din secolul al 18-lea, parcul avea cafenele, chioscuri si bancute.


2. Gradinile Luxembourg

Gradinile Luxembourg (Jardin du Luxembourg, localnicii o numesc "Luco") se afla in arondismentul al 6-lea, in apropiere de Univeristatea Sorbona. Parcul se intinde pe 22 de hectare si din secolul al 19-lea a fost deschis publicului, pana atunci fiind privat. Acest parc este un important loc de intalnire al parizienilor, dar atrage si vizitatori din intreaga lume. Florile colorate si numeroasele statui decoreaza parcul, facandu-l popular atat in randul persoanelor varstnice, care vin aici sa joace sah, cat si in randul studentilor.


3. Jardin des Plantes

Jardin des Plantes din Paris a fost una dintre primele gradini botanice deschise in Europa. Cele patru sere din Jardin des Plantes reproduc conditiile de mediu din padurea tropicala, desert si Noua Caledonie, precum si o istorie a plantelor, in care sunt cuprinse fosile si specii care au evoluat direct din plante preistorice.



Sursa foto: hominides.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului