Amenajarea gradinii

#gradina #anglia #gradina four seasons

Gradina Four Seasons din Anglia, un loc surprinzator si maiestuos

Gradina Four Seasons este situata intr-o suburbie din Walsall in vestul Angliei si este detinuta de Toni si Marie Newton, care, in peste 20 de ani, au reusit sa transforme un loc banal intr-unul dintre cele mai surprinzatoare din lume.


Un spatiu mic, insa uimitor

Acestia au plantat intr-un spatiu destul de mic peste 3.000 de plante, creand o ambianta uimitoare, care se transforma miraculos de-a lungul celor patru anotimpuri.
Desi nu este una dintre cele mai mari gradini din Anglia, Four Seasons este un loc foarte vizitat, care debordeaza prin frumusetea si farmecul sau.



De-a lungul timpul, Marie a intampinat numeroase probleme pana cand a inteles care sunt pasii gradinaritului profesional si cum trebuie sa decurga lucrurile. Pana atunci, ea a trecut printr-o mare dezamagire, pierzandu-si toate plantele dupa ce le-a pulverizat cu un spray destul de daunator, care i-a distrus intreaga recolta de legume din gradina.




O pasiune, devenita afacere

In anul 1872, Marie l-a cunoscut pe Toni, i-a impartasit pasiunea pentru gradinarit. Cei doi si-au dedicat intreaga viata amenajarii gradinii, mai intai cu o multime de legume apoi cu diverse flori, in preponderenta azalee.



In anul 1992, sotii Newton au reamenajat, fara niciun ajutor, intreaga gradina. Ei au reusit sa isi construiasca in micul spatiu verde si o cabana de vara din lemn, in stil oriental, dar si o cascada.



Gradina Four Seasons este un spatiu privat, insa, contra unei sume de bani, de 3,5 lire, aceasta poate fi vizitata de doua ori pe an, in zilele portilor deschise. In anul 2014, aceasta va fi deschisa publicului larg pe 25 si 26 mai.



Din anul 2006 de cand a fost deschisa si publicul, Gradina Four Seasons a fost vizitata de peste 10.400 de persoane in zilele de acces.

Toni si Marie au marturisit ca si-au gasit inspiratia pentru crearea acestei gradini uimitoare prin locurile pe care le-au surprins in natura. De asemenea, pe Marie a ajutat-o si experienta pe care avut-o ca asistent medical in Guatemala, de unde a preluat anumite concepte.







Sursa foto: beautyscenery.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului