Amenajarea gradinii

#design gradina #decor gradina #amenajare grqadina #funii #utilizare funii #funii gradina #funie

4 decoruri de gradina obtinute cu franghii

Franghiile sau sforile groase nu indeplinesc neaparat un rol decorativ, insa daca stii cum sa le folosesti, le poti transforma in ornamente deosebite pentru gradina sau pentru curtea interioara.

Inainte de a cauta prin depozit bucati de franghii folosite in alte scopuri, este bine sa stii ca aceste sfori groase sunt potrivite pentru un decor rustic, astfel ca ar fi bine ca prin preajma sa se gaseasca si alte elemente specifice acestui stil: lemn, piatra, teracota si plante naturale.


1. Ingradeste spatiul destinat relaxarii

Cu ajutorul franghiilor si al unor stalpi, poti ingradi spatiul din gradina destinat relaxarii. In functie de preferintele tale, poti vopsi franghiile sau stalpii, pentru a aduce o pata de culoare decorului.

In general, franghiile rezista bine in fata intemperiilor, ceea ce inseamna ca nu trebuie sa le strangi odata cu venirea iernii sau cand observi ca vremea se inrautateste.


2. Foloseste franghiile pe post de spaliere

Iti place sa cultivi plante cataratoare in gradina? Atunci trebuie sa stii ca poti impusca doi iepuri dintr-o lovitura. Bate doi pari inalti in pamant si leaga mai multe randuri de franghii intre ei. Pe langa faptul ca obtii o decoratiune inedita pentru gradina, franghiile vor fi ideale pentru catararea plantelor. Daca plantezi flori, decorul va fi cu atat mai surprinzator.


3. Realizeaza o scara din franghii

Daca vrei sa construiesti o casuta intr-unul dintre copacii din gradina, foloseste franghii pentru a crea scara de acces. Pentru copii, urcarea pe franghiile usor instabile va fi o aventura placuta, in timp ce adultii vor incerca sa se inspire din ideea ta nastrusnica. Leaga bine nodurile, pentru a preveni eventualele incidente.


4. Evidentiaza zona cu cele mai frumoase plante

Tot cu ajutorul franghiilor poti crea diferite inaltimi, astfel incat sa atragi atentia asupra unui anumit loc din gradina. De exemplu, daca esti mandru de coltul pe care l-ai amenajat cu flori in ghivece sau cu arbusti in ghivece, ingradeste spatiul cu doua randuri de franghii. Cu timpul, pentru a varia decorul, poti agata de franghii diverse alte decoratiuni, cum ar fi clopotei de vant.



Sursa foto: interior-design-decor.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Ce flori se poarta vara aceasta?

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare