Amenajarea gradinii

#geam #izolare #amenajarea gradinii #sera #gradina de iarna #flori iarna #geam termoizolant

Gradina de iarna sau casa de sticla, un spatiu plin de lumina

Gradina de iarna sau casa de sticla este cea mai buna modalitate prin care te poti relaxa acasa, intr-un spatiu calduros, luminos si primitor. In sezonul rece, cand vremea este geroasa si nu iti permite sa iesi afara pentru a te bucura de peisaj, gradina de iarna este o alternativa de luat in calcul.


Ce este gradina de iarna sau casa de sticla

Gradina de iarna este o anexa, o veranda inchisa, un spatiu de locuit cu pereti si tavan din sticla. Seamana cu o sera, dar este un loc in care te poti relaxa alaturi de invitati si familie.

Gradina de iarna mareste spatiul de locuit si este ideala atat pentru case, cat si pentru restaurante, moteluri, hoteluri, pensiuni sau spa-uri.


Criterii de care trebuie sa tii cont cand iti faci o gradina de iarna

Amplasarea. Locul in care decizi sa amplasezi gradina de iarna sau casa de sticla este un prim criteriu de care trebuie sa tii cont. Gradina de iarna ar trebui sa fie aproape de incaperea in care petreci cea mai mare parte a zilei.

Pozitionarea. Cea mai potrivita pozitionare a gradinii de iarna este pe axa sud-est sau sud-vest. Astfel, constructia va primi caldura naturala in mod optim si nu se va incalzi excesiv in sezonul cald. Este indicat ca gradina de iarna sa nu fie pozitionata langa strada. Fiind spatiu destinat relaxarii, trebuie sa fie ferita de zonele zgomotoase.

Vitrarea. Vitrarea gradinii de iarna sau a casei de sticla se face cu geam termoizolant sau cu sticla incalzita electric. Structurile gradinii pot fi realizate din aluminiu sau lemn, in functie de necesitatile si specificatiile tale.

Calitatea. Pentru a te bucura de o gradina de iarna sau o casa de sticla mult timp de acum incolo, este esential sa apelezi la sfaturile si priceperea profesionistilor. Doar astfel poti fi sigur ca obtii o constructie trainica, stilata si moderna.

Adaptarea la stilul casei. Pentru a crea un ansamblu aromonios, gradina de iarna trebuie sa fie in perfecta concordanta cu stilul locuintei si trebuie sa se incadreze din punct de vedere estetic in peisaj. Profita de avantajele unei gradini de iarna, relaxeaza-te in interior si bucura-te de peisajul de afara chiar si atunci cand vremea este nefavorabila.

Sursa foto: cystar.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare