1. Rosia strugure
Aceasta leguma este mica, de marimea unei muscaturi si are culoare combinata: mov, verde, galben si dungi rosii. Legumele au o aroma dulce si cresc in manunchi ca via. Poti sa le cresti intr-un container sau pe pamant. Tot ceea ce este necesar este sa aiba un par de care sa se prinda, sa se infasoare.
2. Telina roz chinezeasca
Sursa foto: rareseeds.com
Telina roz este usor dulceaga si are aceeasi textura atunci cand este mestecata, precum telina normala. Ea este spectaculoasa din momentul in care incepe sa creasca, pentru ca si atunci cand este la inceput este o culoare roz aprins.
3. Fasolea „limba de dragon”
Sura foto: quailseeds.com
Aceasta fasole este galbuie cu nervuri diferite ca si culoare. Printre nuante se gasesc cele mov si cele verzui. Se poate manca in aceasta forma de pastaie sau se poate decoji, decortica si gati in acel fel.
4. Capsuna cu gust de ananas
Sursa foto: naturalgardening.com
Capsunele sunt in general foarte aromate, insa acestea exceleaza prin gustul combinat de arome complexe si dulci. Printre ele, fructele de culoare galbena precum ananasul si forma de capsuna, au si gust si miros de ananas si de capsuna si de trandafie. Sunt spectaculoase si delicioase. Se pot creste in containere de tipul cosurilor agatate sau cutii puse sus la ferestre, mai ales pentru a nu putea sa ajunga la ele iepurii, pentru situatiile in care sunteti intr-o zona in care ei traiesc.
5. Porumb albastru
Porumbul de aceasta culoare este impresionant de privit. Este posibil ca el sa fie crescut in containere si se inmulteste usor. Este de asemenea dulce si este delicios. Multe persoane sunt atrase de a gati aceasta specie de porumb.
6. Morcovul negru
Din cauza unicitatii sale, morcovul negru este apreciat pentru mesele selecte sau cele care au nevoie de decor. El are de fapt o culoare mov inchis care pare a fi neagra in realitate. Atunci cand estge taiat se vede ca este de fapt un mov inchis, iar centrul sau este alb. Atunci cand este gatit isi pastreaza adancimea culorii si nu isi schimba nuanta. Se pot orna mancaruri sau platoruri si se poate gati orice cu el. Are un gust bun, la fel ca morcovul tipic.
7. Spanacul capsuna
Sursa foto: specialtyproduce.com
Spanacul capsuna este o specie care te poate uimi complet. Este ceva care nu este des intalnit. Astfel ca, ambele bucati din planta se mananca: atat frunzele, cat si fructele. Din ele se face o salata delicioasa, combinandu-le. Creste bine unde este soare mult si sol umed.
8. Bama argintie
Sursa foto: restorationseeds.com
Pentru a crea cele mai bune mancaruri este bine sa culegi bama argintie atunci cand este tanara. Are un gust delicat si va da o aroma incantatoare meselor tale.