Amenajarea gradinii

#Bama argintie #Spanacul capsuna #Morcovul negru #Porumb albastru #Capsuna cu gust de ananas #Fasolea „limba de dragon”' #Telina roz chinezeasca #rosia strugure #cum sa plantezi fructe si legume #legume unice #fructe unice

Fructe si legume unice pe care trebuie sa le cresti cel putin o data in viata!

Oamenii au gusturi diferite, insa cu totii stim ca fructele si legumele sunt sanatoase si ne aduc multi nutrienti. Iata fructe si legume unice pe care trebuie neaparat sa le cresti cel putin o data in viata:

1. Rosia strugure

Aceasta leguma este mica, de marimea unei muscaturi si are culoare combinata: mov, verde, galben si dungi rosii. Legumele au o aroma dulce si cresc in manunchi ca via. Poti sa le cresti intr-un container sau pe pamant. Tot ceea ce este necesar este sa aiba un par de care sa se prinda, sa se infasoare.

2. Telina roz chinezeasca

Sursa foto: rareseeds.com

Telina roz este usor dulceaga si are aceeasi textura atunci cand este mestecata, precum telina normala. Ea este spectaculoasa din momentul in care incepe sa creasca, pentru ca si atunci cand este la inceput este o culoare roz aprins.

3. Fasolea „limba de dragon”

Sura foto: quailseeds.com

Aceasta fasole este galbuie cu nervuri diferite ca si culoare. Printre nuante se gasesc cele mov si cele verzui. Se poate manca in aceasta forma de pastaie sau se poate decoji, decortica si gati in acel fel.

4. Capsuna cu gust de ananas

Sursa foto: naturalgardening.com

Capsunele sunt in general foarte aromate, insa acestea exceleaza prin gustul combinat de arome complexe si dulci. Printre ele, fructele de culoare galbena precum ananasul si forma de capsuna, au si gust si miros de ananas si de capsuna si de trandafie. Sunt spectaculoase si delicioase. Se pot creste in containere de tipul cosurilor agatate sau cutii puse sus la ferestre, mai ales pentru a nu putea sa ajunga la ele iepurii, pentru situatiile in care sunteti intr-o zona in care ei traiesc.

5. Porumb albastru

Porumbul de aceasta culoare este impresionant de privit. Este posibil ca el sa fie crescut in containere si se inmulteste usor. Este de asemenea dulce si este delicios. Multe persoane sunt atrase de a gati aceasta specie de porumb.

6. Morcovul negru

Din cauza unicitatii sale, morcovul negru este apreciat pentru mesele selecte sau cele care au nevoie de decor. El are de fapt o culoare mov inchis care pare a fi neagra in realitate. Atunci cand estge taiat se vede ca este de fapt un mov inchis, iar centrul sau este alb. Atunci cand este gatit isi pastreaza adancimea culorii si nu isi schimba nuanta. Se pot orna mancaruri sau platoruri si se poate gati orice cu el. Are un gust bun, la fel ca morcovul tipic.

7. Spanacul capsuna

Sursa foto: specialtyproduce.com

Anchor Spanacul capsuna este o specie care te poate uimi complet. Este ceva care nu este des intalnit. Astfel ca, ambele bucati din planta se mananca: atat frunzele, cat si fructele. Din ele se face o salata delicioasa, combinandu-le. Creste bine unde este soare mult si sol umed.

8. Bama argintie

Sursa foto: restorationseeds.com

Pentru a crea cele mai bune mancaruri este bine sa culegi bama argintie atunci cand este tanara. Are un gust delicat si va da o aroma incantatoare meselor tale.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului