Amenajarea gradinii

#camere in aer liber #amenajare gradina

7 camere in aer liber pe care le vei adora

Camerele in aer liber se pot construi in multe feluri si pot sa aiba dimensiuni in functie de spatiul pe care ti-l doresti si care are loc in gradina ta. Este bine sa consulti legea pentru a avea idee despre reglementarile in domeniu. In fiecare tara sunt dispozitii diferite in ceea ce priveste o constructie de orice fel. Asadar pentru a te bucura de camerele in aer liber este bine sa te inspiri din imaginile si ideile ce urmeaza:

1. Camera cu acoperis retractabil

Camera este speciala prin acoperisul sau si nu numai. Ea are multa verdeata si confort. Culorile si nuantele de gri sunt cu trimitere spre pietrele naturale, care aduc spatiul in natura. Se simte influenta designerului Mike Fisher in aceasta camera din gradina.

2. Hambar deschis spre exterior

Se observa ca hambarul a fost amenajat astfel incat sa poata sa fie utilizat pe post de camera in aer liber. Are o deschidere spre exterior si masa poate sa fie pusa la intersectia dintre interior si exterior pentru a avea acoperis, insa a fi in acelasi timp si conectati cu natura.

3. Hambar cu geamuri care se ridica

Alt exemplu de hambar cu rol de introducere a naturii in interior sau a omului in exterior, acesta are geamurile retractabile. Prin acest efect, camera este deschisa si poate sa fie considerata a fi in conexiune directa cu natura.

4. Camera in aer liber cu acoperis inalt

Se poate vedea constructia inalta, cu spatiu deschis si multe geamuri. Exista un loc de luat masa unde oamenii se pot simti ca in gradina, insa avand avantajul de a fi protejati daca ploua sau daca vremea nu este favorabila. De asemenea senzatia este de aparare si protectie.

5. Logie cu spatiu de mancat afara

In aceasta constructie deosebit de eleganta se poate vedea stilul arhitectural si modalitatile specifice de a fi pus in valoare. Coloanele albe, marmura si verdeata sunt perfect aduse impreuna si creeaza o imagine de stil si lux clasic. Pe tavan sunt ventilatoare care ajuta circulatia aerului in verile toride, iar mobilierul este confortabil si frumos.

6. Camera in aer liber la piscina

Aceasta este o varianta des intalnita de camera in aer liber. Se pot construi astfel de camere legate de casa principala, ca o zona de recreere intermediara intre casa si zona dedicata piscinei. In serile de vara aici se ia masa si se strange intreaga familie pentru a petrece timp pretios impreuna.

7. Camera in aer liber cu tavan pictat albastru

Camere din aer liber sunt decorate in multiple moduri, insa ele trebuie sa se integreze cat de bine se poate cu exteriorul. De aceea tavanele pictate in culori si nuante de albastru sunt recomandate pentru a fi facute intr-un asemenea spatiu. Vor fi astfel asemanate cu un cer senin si vor aduce o stare de relaxare si libertate celor care vor sta acolo. Decorul poate sa fie facut in culori naturale de asemenea, lemnul poate sa fie vospit alb sau bej, iar ghivecele cu plante decorative nu trebuie sa lipseasca.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului