Amenajarea gradinii

#chibrituri #ghivece flori #beneficii

De ce trebuie sa adaugi chibrituri in ghivecele cu flori. Ce beneficii au acestea

Chibriturile puse in ghivece pot reprezenta un truc foarte interesant si util! Iata cu ce pot fi de ajutor:

 

1. Controlul umiditatii. Betele de chibrit sunt facute din lemn si absorb apa. Introduse in pamantul din ghivece, ele ajuta la mentinerea unui nivel adecvat de umiditate. In timp ce pamantul se usuca, chibriturile absorb apa si apoi o elibereaza incet in sol pe masura ce se usuca din nou. 

2. Previn suprairigarea. Una dintre cele mai intalnite greseli in ingrijirea plantelor este suprairigarea. Atunci cand pamantul este mereu umed, radacinile plantelor pot incepe sa putrezeasca sau sa sufere din cauza lipsei de oxigen. Betele de chibrit pot ajuta la evitarea acestei situatii. 

3. Ajuta la imbunatatirea drenajului. In cazul solurilor dense sau argiloase, betele de chibrit pot fi de mare ajutor. Ele creeaza un mediu mai permeabil pentru radacinile plantelor. 

Iata cum sa folosesti chibriturile in ghivecele de flori:

Alege initial ghivecele potrivite, cu gauri de drenaj care sa permita excesului de apa sa se scurga. Astfel, chibriturile vor ajuta la mentinerea unui nivel adecvat de umiditate, dar nu vor crea un mediu excesiv de umed. Inainte de a planta sau replanta o planta introdu in ghiveci, in partea de jos, si cateva bete de chibrituri. Adauga apoi solul potrivit pentru plantele respective. Urmareste nivelul de umiditate si continua sa il monitorizezi asigurandu-se ca este adecvat pentru plantele tale. Daca pamantul se simte uscat la atingere, uda-l, dar nu lasa apa sa stagneze in ghivece.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Bucataria din balcon

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare