Amenajarea gradinii

#insecte #tantari #terasa #gradina #gratar #muste

Cum sa-ti pregatesti gradina pentru o petrecere in aer liber

Petrecerea in aer liber din gradina poate fi o ocazie speciala de a te lauda cu realizarile tale, daca pregatesti totul din vreme, pentru ca si plantele si invitatii tai sa se simta cat mai bine.



Cel mai bun mod de a te asigura ca oaspetii nu vor strica nimic in gradina este sa fii ghidul lor. Prezinta-le pe scurt realizarile tale din gradina, explicandu-le care sunt zonele unde anumite actiuni ar putea dauna plantelor tale.

Asigura-te ca exista destule cai de acces, astfel incat invitatii sa nu fie nevoiti sa calce in rasadurile tale sau sa atinga plantele sensibile atunci cand trec pe langa ele.

Verifica aleile cu pietris si rasadurile protejate de cadre cu pietre, pentru a te asigura ca oaspetii tai nu se vor impiedica nici dupa apusul soarelui.


Cum iti protejezi invitatii de insecte


Pentru a te asigura ca invitatii tai nu vor fi deranjati de insecte in timpul petrecerii, trebuie sa incepi pregatirile cu o saptamana inainte.

Chiar daca nu folosesti insecticide pentru gradina ta, poti folosi acum unul care se disipeaza rapid cu o saptamana inainte de petrecere, astfel incat substantele nocive sa nu afecteze copiii mici care s-ar putea plimba prin gradina. Daca nu ai o lampa anti-molii, care sa tina fluturii de noapte departe de sursele principale de lumina, ai putea investi acum intr-un model performant.

Cu doua zile inainte de petrecere, tunde gazonul, deoarece multe insecte de asund in iarba inalta. Gazonul si plantele care nu sufera la irigarea puternica pot face o "baie" buna, lucru ce ajuta la indepartarea insectelor nedorite.

Daca ai tufisuri dese in gradina, poate fi momentul sa le scurtezi putin. Paianjenii ce isi fac panza in ele nu trebuie insa ucisi, ci doar mutati intr-o zona unde nu vor deranja oaspetii, dupa ce rupi plasa. Cei mai multi paianjeni se vor intoarce, dar nu vor mai avea timp sa construiasca o alta plasa mare.

In ziua de dinaintea petrecerii, indeparteaza reziduurile care nu-si are locul in gradina si curata florile de partile ofilite.

Inainte de sosirea oaspetilor, verifica inca o data gradina si asigura-te ca nu exista panze de paianjan. Verifica si scaunele pe care le vei folosi. Daca le-ai tinut afara mult timp, diverse insecte ar fi putut sa se instaleze in partile mai ferite.


Cum tii departe tantarii si mustele


Chiar daca totul este perfect in gradina ta, mirosul de mancare poate atrage mustele, iar dupa apus isi fac aparitia si tantarii.

Asigura-te ca nu exista gunoi care sa atraga mustele si ca orice aliment pe care l-ai scos in gradina este intr-un recipient inchis sau protejat de folie de plastic.

Pentru a tine tantarii departe, cea mai simpla modalitate disponibila in aer liber sunt lumanarile cu citronella. Acestea sunt folosite de mai bine de 100 de ani impotriva tantarilor, iar efectul lor este garantat daca sunt la distanta mai mica de 1 metru de locul unde vor sta invitatii tai.

Daca locuiesti intr-o zona in care tantarii sunt foarte numerosi, foloseste multe lumanari si recomanda oaspetilor tai sa poate maneci si pantaloni lungi pentru a nu suferi prea multe intepaturi .
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului