Amenajarea gradinii

#terasa #fier forjat #gradina #felinare #iluminat gradina

Iluminarea gradinii pentru o petrecere

Petrecerile de toamna in gradina pot fi printre cele mai placute, iar daca vrei sa-ti decorezi gradina, ai la dispozitie mai multe optiuni simple de iluminat, care sa creeaze cea mai reusita atmosfera pentru o petrecere.



Fie ca planuiesti sa-ti pui la incercare talentul la bricolaj sau vrei sa cumperi totul de-a gata dintr-un magazin, iluminarea pentru o petrecere in gradina ta nu trebuie sa fie complicat.

Poti alege intre o instalatie de iluminat electrica, lumanari si felinare, dar efectul cel mai impresionant il vei obtine atunci cand incerci mai multe variante inainte de seara petrecerii, pentru a alege optiunea cea mai potrivita pentru gradina ta.


Iluminat electric


Instalatiile de becuri sau beculete electrice pot fi folosite oricand, nu doar in preajma sarbatorilor de iarna. Daca vrei totusi in look mai sofisticat, cumparat o instalatie de becuri eleganta cu lumini albe, care nu clipesc.

Poti pune instalatiile de beculete sau tuburi cu leduri in jurul crengilor copacilor din gradina ta, sau in jurul jgheaburilor care iti inconjoara acoperisul.

Daca folosesti doar beculete si tuburi cu leduri, vei avea nevoie de foarte multe pentru a lumina o gradina de marime medie pentru o petrecere, astfel ca instalatiile cu becuri mai mari, transparente, pot fi cea mai buna solutie.


Lumanari


Perfecte pentru o cina in aer liber toamna, lumanarile trebuie insa asezate intotdeauna in locuri in care sa nu devina un pericol de incendiu.

Sirurile de suporturi de lumanari sunt o idee buna pentru masa pe care servesti mancare la petrecere, dar poti incerca si lumanari plutitoare: candele usoare in boluri frumoase umplute cu apa. Culorile cele mai potrivite pentru o petrecere de toamna in gradina ta sunt galbenul, auriul, portocaliul si nuantele metalice calde.

Daca ai la dispozitie mai mult timp pentru pregatiri pot cumpara mici borcane decorative, pe care le poti vopsi cu un strat subtire de vopsea alba usor transparenta. Dupa ce pui cate o lumanare in ele, vor difuza o lumina foarte placuta.

Nu uita ca lumanarile cu ulei esential de Citronella au un efect foarte puternic impotriva tantarilor si sunt recomandate pentru orice petrecere nocturna in aer liber.


Felinare


Cea mai eleganta optiune sunt felinarele de sticla si fier forjat, pe care le poti agata de crengile mai groase ale copacilor din gradina ta.

Poti folosi felinare electrice, dar schimba becurile obisnuite cu unele mai slabe, de maxim 25 W, daca vrei sa obtii o atmosfera placuta pentru invitatii tai.

Felinarele-dovleac sunt o alta optiune reusita pentru petrecerile date toamna. Nu trebuie sa te chinuiesti prea mult sa faci un dovleac infricosator de Halloween, asigura-te doar ca ai crestat destule gauri pentru ca dovleacul sa lumineze.

Pentru a-ti impresiona cu adevarat musafirii, foloseste o instalatie de beculete intr-un dovleac: fa in dovleac acelasi numar de gauri ca numarul de beculete si scoate cate un beculet prin fiecare dintre gauri. Vei obtine un efect deosebit, de cer instelat , care ii va face pe invitatii tai sa aprecieze cu adevarat gradina si petrecerea ta.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Flori de Ziua Copilului

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Bucataria din balcon

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare