Amenajarea gradinii

#amenajare gradina #mobilier gradina

Cum sa iti amenajezi gradina pentru a deveni un colt de rai

Primavara este aici si odata cu vremea frumoasa si revenirea naturii la viata, oamenii se indreapta tot mai mult spre exterior. Daca stai la curte, cu siguranta te bucuri deja de mirosul frumos al florilor si ciripitul imbietor al pasarilor.

 

Acum este momentul sa infrumusetezi peisajul exterior si sa transformi gradina intr-un mic colt de rai, pentru a te bucura de zilele calduroase tot restul sezonului cald.

Indiferent de marimea curtii tale, vei fi surprins de cat de mult iti poti transforma gradina cu aceste idei geniale si foarte putin efort. Iar cel mai bun lucru este ca toata lumea se va putea bucura de zile superbe petrecute in aer liber.

Fa-ti un plan de pornire

Inainte de a incepe sa amenajezi gradina fa-ti un plan cu ceea ce iti doresti. De la spatiul de relaxare, la locurile in care doresti sa plantezi flori sau legume, totul trebuie planificat. Apoi, in functie de acest plan, fa un calcul al spatiilor din gradina pentru fiecare functionalitate in parte. 

Alegerea mobilierului de exterior

Mobilierul de exterior este un must in orice gradina, indiferent de spatiul de care dispui. Un mobilier de gradina bine asezat poate face ca spatiul tau de relaxare sa para primitor si reconfortant.

Pe mobigarden.ro poti gasi mobilier de gradina pentru toate gusturile. Mobilierul este fabricat din materiale de calitate, are design inovator, iar daca te grabesti poti beneficia de mobilier de gradina la reduceri importante.

Daca familia si prietenii sunt numerosi, poti alege un set de 6 persoane cu coltar din tehnorattan cum este Durham. Acesta, pe langa coltar are 2 tabureti de mari dimensiuni ce includ perne de 10 cm grosime cu huse detasabile, rezistente de umiditate. Daca cineva scapa un pahar de vin pe canapea nu este asadar un motiv de stres pentru gazda. Lichidul nu va ajunge la buretele pernelor si husele vor putea fi spalate usor. Piesa de rezistenta a acestui set este masuta cu blat din ciment, reglabila pe inaltime. Efectul vizual modern al cimentului este completat de rezistenta in timp a blatului.

Mobilierul potrivit pentru curti si terase mici

Daca ai o curte sau o terasa mica, opteaza pentru un mobilier pliabil sau pentru o masuta si scaune care pot fi usor introduse sub masa cand nu sunt folosite.

Pentru un aspect de revista, adauga pe masa un aranjament pentru ceai sau un aranjament de flori din propria gradina, care sa infrumuseteze locul si sa-i dea un aspect romantic.

Iar daca vrei ca sa dai mai multa viata si personalitate decorului, apeleaza la perne decorative colorate, pe care le gasesti in magazinele de decoratiuni interioare. Alegerea noastra pentru curtile si terasele mici este setul Bury Balcony rope, compus din doua fotolii si o masa de cafea cu blat din sticla neagra securizata, cu spatiu de depozitare pentru reviste. Elementul de design care face din setul Bury unul actual si extrem de interesant este impletitura din fibre textile care se regaseste pe manerele fotoliilor.

Mobilierul potrivit pentru spatii generoase

Coltarele de exterior sau seturile complete formate din canapea, fotolii si masa, sunt perfecte pentru terasele mari. Iar daca spatiul iti permite, pe langa acestea, poti adauga in gradina ta un balansoar, sezlonguri si chiar un pat de zi cu baldachin, care este in tendinte in ultima vreme. 

Cand alegi mobilierul este important sa investesti intr-un set de calitate care sa reziste ani la rand.  Tot pe site-ul mobigarden.ro gasesti un astfel de set impresionant ca dimensiuni si finisaje. Numele lui este Dublin si poate gazdui fara probleme pana la 7 persoane. Acesta este din tehnorattan in nuanta cappuccino/gri platinum si include: un coltar de 5 locuri si doua fotolii King ambele cu perne incluse, atat pentru sezut cat si pentru spatar. Husele acestora sunt detasabile si sunt confectionate dintr-un material rezistent la umiditate. Masa de dinning cu blat din sticla securizata este ideala pentru a servi un cocktail in aer liber alaturi de prieteni, intr-o seara calda de vara.

Cum sa ingrijesti mobilierul de gradina

Mobilierul de gradina este special conceput pentru a rezista la capriciile vremii. Cu toate acestea, in timpul iernii, este important sa aduci mobilierul in interior. Daca nu ai o camera speciala in care sa-l depozitezi, pentru a-l proteja si a-i prelungi durata de viata, cumpara niste huse speciale care sa-l protejeze de zapada si gheata.

  

Accesorizeaza zona de relaxare

Gandeste-te cum poti transforma spatiul exterior intr-un sanctuar de relaxare. Gradina ta va deveni un adevarat colt de rai, confortabil si mobilat cu tact. In esenta, scopul este de a crea un living exterior, prin urmare decorul si accesoriile sunt la fel de importante precum cele de la interior.

De exemplu, daca zona de relaxare este plasata pe o terasa de lemn, poti lua in considerare adaugarea unui covor sau a unei carpete. Completeaza decorul cu pleduri tricotate, felinare si perne de exterior pentru o atmosfera primitoare. Pe masa adauga lumanari cu lamaita, care au un parfum delicat si tin insectele la distanta, dar si un buchet cu flori sau alte decoratiuni. Langa canapele poti aseza ghivece cu plante decorative. 

Nu uita de locurile practice din gradina, in care sa instalezi un gratar si/sau un cuptor pentru pizza si paine, mai ales daca esti pasionat de gatit in aer liber.  

Ai grija de restul gradinii

Acum ca ai decorat spatiul de relaxare, nu uita sa ingrijesti si restul gradinii. Planteaza gazon si flori in spatiul destinat relaxarii si nu uita sa le uzi frecvent si sa le ingrijesti in mod adecvat. Iar daca iti place ideea de a auzi o apa curgatoare in gradina, poti adauga o fantana arteziana de mici dimensiuni, sau una mai mare, in functie de spatiul de care dispui si de buget. Sau poti construi un mic iaz in care sa adaugi si pestisori viu colorati.

 

FOTO: mobigarden.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Bucataria din balcon

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului