Amenajarea gradinii

#broaste #gradina organica #broaste gradina #broaste raioase

Cum sa atragi broastele in gradina

Broastele obisnuite si broastele raioase sunt extrem de benefice pentru gradina. Renumite pentru apetitul lor crescut, de pana la 10.000 de exemplare intr-o singura vara, pentru o multitudine de insecte daunatoare, broastele obisnuite si cele raioase au nevoie de un habitat special. Cum le poti atrage si pastra in gradina ta, afla in continuare!

1 Opteaza pentru o gradina organica

Una dintre cele mai importante masuri pe care le poti lua pentru a atrage broastele obisnuite si broastele raioase in gradina este aceea de a amenaja un spatiu organic, lipsit de substante otravitoare. Este important sa retii ca pesticidele, ingrasamantul si ierbicidele pot otravi broscutele!

In loc sa elimini daunatorii apeland la substante toxice, permite-le broastelor sa se ocupe de ei! De asemenea, de indata ce vei renunta la substantele chimice din comert, o multitudine de vietati, cum ar fi insectele benefice (gargaritele, de pilda) isi vor face simtita prezenta pe teritoriul gradinii tale.

Nu in ultimul rand, poti oricand apela la solutii organice de imbunatatire a solului, astfel incat sa nu mai fie necesar sa recurgi la substante toxice.

2 Apa este foarte importanta

Fara o sursa constanta de apa - sub forma unei balti, a unui iaz, paraias etc. -, nu vei reusi sub niciun chip sa atragi si sa pastrezi broastele obisnuite si broastele raioase in gradina ta!

Varianta ideala pentru o gradina o reprezinta construirea unui iaz. Pentru a atrage broscutele, este important ca acesta sa includa zone cu apa mica, unde amfibienii sa se poata relaxa si inmulti, cat si unele adanci, de cel putin 2 m, unde animalele sa se ascunda in timpul iernii. De asemenea, nu uita de vegetatie: broastele adora nuferii! Nu in ultimul rand, nu ezita sa adaugi pietre de diferite dimensiuni, pe care broastele sa poata sari si odihni.

3 Broastele au nevoie de adapost

Broastele raioase apreciaza intotdeauna un morman de pietre, cu crapaturi in care sa se poata ascunde dupa bunul plac in zilele fierbinti de vara, dar si cand sunt amenintate de pradatori. De asemenea, amfibienii nu vor ezita sa se piteasca sub bustenii la baza carora se afla pamant umed si moale.

Le poti amenaja o "casuta" si sub forma unui ghiveci incapator din teracota, rasturnat, in care ai facut o gaura pentru ca broastele sa poata patrunde in interior.

Nu in ultimul rand, atat broastele obisnuite, cat si cele raioase adora frunzele adunate la baza tufelor sau in alte zone umbrite si umede. Pe langa faptul ca frunzisul are rolul de a le adaposti si a le camufla, acesta le serveste si drept hrana!

4 Broastele au nevoie de hrana

Hrana broastelor vine, in mare parte, sub forma insectelor si a vietatilor taratoare care abunda in orice gradina. Pentru a le veni intr-ajutor - adultii de broaste obisnuite si raioase prefera, cu precadere, insectele - amplaseaza felinare sau alte dispozitive luminoase joase, in jurul carora, la lasarea serii, se vor aduna insecte zburatoare. In acest fel, le asiguri broscutelor hrana din belsug pe durata noptii.

Sursa foto : etsy.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Bucataria din balcon

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare