Amenajarea gradinii

#foarfeca gradina #gard viu #foarfeca de tuns #motofoarfeca #toaletare arbusti

Cum alegi foarfeca de tuns gardul viu

Odata cu venirea primaverii, te poti ocupa de toaleta gardului viu din gradina. Pentru a-i da forma dorita, ai nevoie de o masina de taiat gardul viu. Acest aparat asigura intretinerea gardului viu din gradina, atat pentru cele de joasa inaltime, cat si pentru gardurile vii de la nivelul pieptului. Foarfeca de tuns gardul viu poate fi utilizata si pentru a da tufelor diverse forme.

Exista mai multe tipuri de aparate pentru toaletarea gardului viu din gradina. Iata in continuare cateva criterii dupa care poti alege o astfel de ustensila pentru gradina:

1 Greutatea unui aparat pentru tuns gardul viu

Pentru o buna manevrabilitate, foarfeca de tuns gardul viu trebuie sa fie usoara. Greutatea redusa iti permite sa o manevrezi fara un efort considerabil atunci cand trebuie sa executi diverse miscari pentru a inlatura ramurile tufisului. O greutate medie este de 2.5 kg. In cazul unei motofoarfece, greutatea poate ajunge la 4-5 kg.

2 Manerul aparatului de tuns gardul viu

In general, o motofoarfeca de tuns gardul viu dispune de un maner ergonomic, care permite lucrul confortabil in orice pozitie. Manerele unei foarfece de tuns gardul viu sunt prevazute cu o frana de siguranta.

3 Calitatea taietii unui aparat de tuns gardul viu

Cel mai important aspect al aparatului il reprezinta puterea de taiere. O motofoarfeca are un motor performant si cutite de calitate superioara, slefuite cu diamant. Motorul trebuie sa asigure o functionare uniforma, iar taietura trebuie sa fie precisa.

Un motor puternic pentru un aparat de taiat gardul viu poate avea in jur de 500-600 W. Lungimea si distanta dintre cutite difera in functie de model. Lungimea de taiere poate fi in jur de 550 mm, in timp ce distanta dintre cutite este de 16 mm. Cutitele sunt prevazute cu o aparatoare.

Este important ca motorul sa aiba o functionalitate silentioasa, cu vibratii reduse. Aparatul este bine sa aiba un nivel de protectie pentru taierea de-a lungul zidurilor sau la nivelul solului.

4 Combustibilul consumat pentru o motofoarfeca

In cazul unei motofoarfece, aceasta functioneaza pe baza de combustibil. Pentru un astfel de aparat se foloseste o benzina fara plumb in amestec cu ulei.

5 Lama ascunsa la dispozitivele de taiat gardurile vii

Un alt aparat de tuns tufisurile este dispozitivul cu lama ascunsa. Acest tip de aparat elimina riscul de a taia accidental cablul de alimentare. Totodata, dispozitivul pentru taiat gardul viu creeaza un vid care aspira resturile vegetale intr-o camera inchisa. Resturile sunt maruntite si depozitate intr-un recipient de sub maner. Exista, de asemenea, posibilitatea de a atasa un sac colector. In acest fel, nu se mai face mizerie pe jos, iar sanatatea gardului viu este protejata.

Un dispozitiv cu lama ascunsa permite utilizarea multidirectionala, fiind ideal pentru modelarea gardului viu. Greutatea unui dispozitiv de taiat de acest tip este de aproximativ 3 kg, iar manuirea acestuia se face cu ambele maini. Aparatul functioneaza pe baza de baterii de litiu si dispune de un incarcator pentru acestea.

Sursa foto : hedge-trimmer.net
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului