Amenajarea gradinii

# loc de luat masa gradina # masa gradina #design gradina #amenajare gradina

Cum sa amenajezi locul de luat masa din gradina

In zilele calduroase de vara, cel mai placut mod in care poti lua masa, este afara, in gradina de langa casa. Locul de luat masa din gradina trebuie tratat si mentinut la fel ca si cel din interiorul casei.

Confortul este esential atunci cand stai la masa, chiar si atunci cand esti afara, asadar amenajeaza acest spatiu astfel incat sa te simti in permanenta bine aici. Functionalitatea spatiului si aspectul acestuia sunt de asemenea importante.

Amenajeaza locul de luat masa in functie de dimenisunea spatiului pe care il ai la dispozitie, stiul de design si cat de frecvent ai de gand sa iei masa in gradina.

Mobilier alb din fier

Intr-o gradina cottage, stilul rustic englezesc, nu doar plantele sunt importante, ci si locul de luat masa care trebuie sa se incadreze bine in intreg peisajul. Poti alege pentru o gradina in stil cottage, cativa copaci in ghivece si plante cataratoare in jur, iar la umbra acestora asaza o masa si scaune din fier alb.

Bucataria din interior pana la locul de luat masa

O casa care urmeaza cele mai avangardiste tendinte in design interior, are un loc de luat masa in gradina, pe masura. Din bucatarie se poate ajunge printr-o portiune pavata in zona de sedere din gradina, acolo unde intrega familie poate lua masa.

Gradina din mijlocul orasului

Chiar si o gradina de mici dimensiuni dintr-o zona urbana se poate transforma intr-o oaza de relaxare. O masa din lemn si doua banci sunt ideale pentru a folosi inteligent spatiul restrans, inconjurat de copaci si flori.

Terasa si dining intr-un singur loc

Gradina din spatele casei poate fi delimitata in mai multe zone, in functie de stilul de viata al fiecarei familii. Spre exemplu, poti amenaja in gradina atat locul pentru luat masa si o zona speciala pentru sedere si relaxare. Folosete orice spatiu inutil pentru a-i da o noua intrebuintare si un aspect modern si proaspat.

Masa in gradina indiferent de vreme

Atunci cand amenajezi in gradina un loc pentru luat masa, fa-l in asa fel incat sa poata fi folosit indiferent de vreme. Din scanduri simple, poti construi atat o banca pentru masa, cat si un perete care te protejeaza de vant sau de soarele puternic. O umbrela este, de asemenea, utila si potrivita in acest aranjament.

Decor cu plante aromatice

In aceasta gradina, zona pentru servit masa a fost delimitata prin portiunea pavata pe care au fost asezate masa si scaunele. Locul de servit masa este completat de tufele de plante aromatice din jur, care pe langa aspectul estetic deosebit, inmiresmeaza intreaga gradina cu parfumul lor.

Mobilier simplu si modern

Un mod simplu si modern in acelasi timp de a amenaja locul de servit masa afara este prin folosirea mobilierului special. In acest caz, au fost puse cateva scaune impletite si o masa din lemn masiv. Zona de servit masa din exterior a fost conceputa, in acest caz, pentru o familie numeroasa sau pentru o casa in care oaspetii sunt mai tot timpul prezenti.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului