Amenajarea gradinii

# alegere ghivece #ghivece plante #ghivece

Cum alegi corect ghivecele, in functie de plantele pe care le ai

 

Un ghiveci ales corect este vital pentru o dezvoltarea armonioasă a plantei tale. Daca este prea mic pentru planta, pamantul va fi uscat si impropriu aerat. Daca ghiveciul este prea mare, atunci va trebui sa folosesti mult ingrasamant si apa.

Atunci cand alegi ghiveciul trebuie sa tii cont de tipul de planta. Unele prefera ghivece mai mici, iar altele se dezvolta mai bine in vase mai mari. Multe plante cresc direct proportional cu marimea ghiveciului in care sunt sadite.

In general, principalul motiv pentru care plantele nu se dezvolta asa cum ar trebui este faptul ca nu sev tine cont de nevoile si dimensiunile lor atunci cand se alege ghiveciul.

Ce ghiveci sa alegi in functie de planta pe care o ai

Ferigi

Aceste plante au frunzele mari si late, care cad usor, in mod natural, atunci cand ajung la maturitate. Astfel, pentru acestea este recomandat sa alegi ghivece de dimensiuni medii, dar nu foarte inalte, pentru a le permite frunzelor sa cada cat mai natural.

Plante cataratoare

Cultivarea plantelor cataratoare poate fi destul de dificila intr-un ghiveci. Ele nu au nevoie de foarte mult spatiu pentru a creste, dar au nevoie neaparat de un suport pe care sa se extinda. Asadar, aceste plante cresc foarte bine in ghivece de lut.

Cactusi

Cactusii sunt plante foarte rezistente, care nu necesita o ingrijire speciala. Acestia nu au nevoie de foarte mult spatiu, de aceea se dezvolta foarte bine in ghivece foarte mici, atat din plastic, cat si din ceramica.

Ierburi si plante erbacee

Pentru acestea, specialistii recomanda sa fie plantate in containere de mari dimensiuni, deoarece ele cresc din mai multi bulbi, care au nevoie de spatiu pentru a se dezvolta normal.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului