Amenajarea gradinii

#flori galbene #plante de gradina #lalele #floarea soarelui

9 plante cu flori galbene pentru o vara in nuante optimiste

Lasa soarele sa-si faca loc in gradina ta cu cat mai multe plante cu flori galbene si bucura-te de vibratia pozitiva pe care acestea o emana! Indrazneste sa iti amenajezi terasa, balconul sau coltisorul verde din gradina in culori optimiste!

 

De la galben pai la vibrant, culoarea aceasta isi merita locul in fiecare gradina. Este mai primitoare decat portocaliul sau rosul, dar in acelasi timp este suficient de indrazneata.

Iti vom dezvalui in continuare care sunt plantele pe care le poti alege pentru a da o nota calda ambientului tau preferat.

Lalele

Lalelele sunt foarte populare, cu atat mai mult cu cat exista mai bine de 100 de specii. Bulbii trebuie plantati toamna, cu sase pana la opt saptamani inainte de inghet, iar de flori vei incepe sa te bucuri din luna mai. 

Salcam

Salcamul infloreste in mai-iunie, iar florile sale, desi sunt lipsite de parfum, atrag o multime de albine, care vor poleniza si restul plantelor din gradina. Nuantele salcamului variaza de la galben deschis pana la auriu.

Crini imperiali

Pentru o gradina cu iz regal, alege crinii imperiali. Sunt plante perene care vor iesi singure an de an fara ca tu sa faci ceva in acest sens. Incep sa infloreasca in luna iunie si au un parfum special, care se raspandeste in special pe timpul noptii. Staminele proeminente si colorate adauga plus de farmec florii.

Ciubotica-cucului

Plantei ii merge bine in medii reci si umede. E indicat sa o plantezi intr-o zona umbrita si sa ii adaugi un strat de mulci pentru a ajuta la mentinerea umezelii. Este considerata o planta de leac, astfel ca dincolo de culoarea galben delicat, te vei bucura si de proprietatile ei curative.

Tufanele

Unele dintre cel mai usor de intretinut plante de gradina sunt tufanelele. Le merge bine in plin soare si nu au nevoie de vreun tip special de sol. Toata toamna te vor rasplati cu flori frumoase si cu un parfum proaspat.

Craspedia

Florile de Craspedia seamana cu mici pompoane galbene si datorita faptului ca sunt foarte rezistente, dar si foarte decorative sunt folosite adesea in aranjamente florale. Craspedia tolereaza temperaturile ridicate, insa nu le tolereaza si pe cele foarte scazute.

Crizantema

Crizantemele sunt plante rezistente, care ofera flori in toate lunile de toamna. Florile galbene sunt asemanatoare margaretelor. Se planteaza oricand, incepand cu primavara, dupa ce pericolul inghetului a trecut. Crizantemele cele mai populare, pitice, rotunde, trebuie ciupite la fiecare 2-3 saptamani, astfel incat sa se dea forma specifica.

Begonie

Begoniile sunt destul de usor de crescut, insa necesita totusi o anumita grija. Pentru ca plantei sa ii mearga bine, trebuie ca zilnic sa ii elimini florile, frunzele si tulpinile moarte. Galbenul sau puternic iti va bucura privirea.

Floarea-soarelui

Ei bine, floarea-soarelui nu e cultivata doar pentru a extrage din semintele ei ulei, ci si ca planta decorativa. Tolereaza foarte bine caldura, face flori mari foarte decorative si atrage fluturi si albine.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului