Amenajarea gradinii

#paradis #gradina #amenajare gradina

Creeaza un mic paradis in gradina

Amenajarea gradinii intr-o maniera speciala si creativa este un mod minunat de a crea un loc in care te poti relaxa si te poti bucura de verdeata si aer curat. Curtea din spatele casei poate deveni, astfel, atat locul preferat al familiei de petrecere a timpului liber, cat si spatiul unde iti poti chema prietenii si rudele la distractie. Iata cateva sugestii simple care sa te ajute in procesul de amenajare a gradinii.

 

1. Adu o noua de unitate in designul gradinii


Incepe acest proiect gandindu-te la schema perfecta pentru gradina . Fixeaza-ti in minte ca ai putea folosi o varietate de elemente de design, texturi, materiale si culori pentru a creea spatii unice in gradina . Oricum, nu pierde din vedere faptul ca ar trebui sa legi cumva aducerea si plasarea unor elemente noi de cele deja existente: gard de fier sau lemn, beton, stalpi de lemn ai terasei etc.


2. Adauga elemente personalizate gradinii tale


Retine ideea ca scopul amenajarii gradinii este sa obtii un spatiu de relaxare. Orice element vrei s aduci si iti face placere trebuie sa se potriveasca cu atosfera gradinii. De exemplu, la o gradina luxurianta, un pic salbatica, se potriveste o fantana de piatra, sun forma unei statui feminine.

Daca ai o gradina cu plante exotice , atunci ar trebui sa adaugi elementede inspiratie asiatica, Zen sau Feng-shui.

Daca iti place sa stai pe iarba, atunci investeste intr-un gazon de calitate si dedica timp amenajarii sale.


3. Adauga culoare gradinii tale


Exista culori despre care se stie sigur ca pot ridica nivelul de energie si ca stabilesc o stare de calm si relaxare. Verdele si albastrul sunt doua optiuni perfecte pentru amenajarile exterioare. Cauta elemente in aceste culori care se potrivesc gradinii tale: un felinar vopsit in aceste culori, o fata de masa sau huse pentru scaune, decoratiuni de gradina sub forma de animale sau chiar ghivece si jardiniere in cele doua culori.

Atrage elementele naturii

Cine nu si-ar dori o gradina plina de pasari care ciripesc, albine sau fluturi care sa anume placut spatiul? Daca este si cazul tau, le poti atrage in gradina, plasand cateva cuiburi si mancare pentru pasari la indemana, dar si plante care fac flori mari, colorate si parfumate (trandafiri, liliac, garofite etc).

Amenajeaza gradina pentru vreme calda, dar si rece

Variatiile de vreme trebuie avute in vedere cand te apuci de amenajezi gradina. Asigura spatii de relaxare si socializare in care se poate sta si pe vreme frumoasa si insorita, dar si pe ploaie. Terasa ar trebui sa aiba un acoperis care sa o protejeze de apa si umezeala, iar daca o ridici putn deasupra nivelului solului, atunci stropii de apa n-ar treui sa deranjeze pe nimeni.

Pentru zilele calduroase, monteaza un ventilator pe plafonul terasei, iar daca vei avea si o zona de gratar, ar trebui s-o aduci cat mai aproape de terasa si s-o protejezi si pe ea de soare sau ploaie.

Soarele torid din timpul verii n-ar trebui sa va deranjeze. Daca acoperisul terasei nu este suficient, adauga o umbrela mare care sa va tina de adapost.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului