Creeaza-ti o gradina de basm! Iata cateva trucuri esentiale

Amenajarea gradinii

#gradina #amenajare gradina #decoratiuni gradina #gradina de basm

Creeaza-ti o gradina de basm! Iata cateva trucuri esentiale

Vrei sa ai o gradina uimitoare, care sa atraga atentia tuturor prin originalitatea sa? Incearca atunci sa o transformi intr-un loc rupt parca din basme, in care domneste armonia, pasarile si florile viu colorate. Iata cateva trucuri si sfaturi de care trebuie sa tii cont daca vrei sa iti creezi o gradina de basm:

Alege locul

Pentru a crea un aspect placut al gradinii tale, trebuie sa te gandesti ca aceasta portiune rupta parca din Paradis trebuie sa iasa in evidenta, mai ales daca ai un spatiu foarte mare. Gardinile de basm prezinta in primul rand intimitate, asa ca ar trebui aranjate intr-o zona restransa, delimitate de pietre de rau sau borduri.

Ce flori alegi pentru gradina de basm

Florile ideale pentru o gradina de basm trebuie sa aiba inaltimi diferite, pentru a da un aspect minunat si stratificat.

De asemenea, plantele care acopera solul, precum muschiul, sunt indispensabile pentru o gradina de basm, deoarece pamantul acestora trebuie sa fie cat mai moale.



Plantele cu flori viu colorate sunt principala atractie a unei gradini de basm, mai ales ca ele atrag fluturii si alte insecte si fac decorul mai luminos si mai vesel.

Incearca trandafirii, floarea-soarelui, gura-leului, margaretele sau panselutele. Florile urcate pe jardiniere sau pe ziduri pot reintregi si ele peisajul de basm.

Casute pentru zane

Din gradinile de basm nu pot lipsi zanele. Asa ca din gradina de basm trebuie sa fie prezente casutele din lemn indigene, special create pentru zanele magice. Acestea dau un aer si mai surprinzator decorului gradinii tale. Hranitoarele pentru pasari pot completa si ele cu succes peisajul de vis pe care vrei sa il creezi in gradina ta. Alaturi de acestea poti adauga si niste clopotei de vant, pentru a emana sunete placute, care sa imbie la meditatie si liniste.



Bineinteles, din gradina de basm nu trebuie sa lipseasca sursele de apa. Construieste, asadar, in gradina ta iazuri sau fantani, deoarece apa va reintregi decorul de basm si va aduce o liniste relaxanta.



Sursa foto: gardening-forums.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului