Amenajarea gradinii

#gazon #amenajare gradina #decoratiuni gradina #decorare gazon

6 maniere surprinzatoare de a decora gazonul

Un gazon clasic poate arata superb cu conditia ca acesta sa fie ingrijit corespunzator. Exista insa intotdeauna solutii pentru imbunatatirea aspectului sau. Iata cateva idei de decor uimitoare, care pot transforma un gazon obisnuit intr-un adevarat paradis verde.

1. Coridorul verde

Poti crea pe gazon un coridor verde cu ajutorul unor arbori si arbusti sau paturi de flori. Pentru acest decor insa ar trebui sa apelezi la serviciiile unui specialist deoarece, daca nu alegi arborii potriviti, s-ar putea ca intretinerea lor sa te coste o avere.

2. Aleile cu pietre

O alee de piatra poate schimba in totalitate decorul unui gazon, oferindu-i o nota de eleganta uimitoare. Inainte de a face insa aceasta alee, gandeste-te deja la un proiect si apoi incepe instalarea pietrelor.

3. Nivelurile multiple

Un gazon multilevel poate parea o adevarata bataie de cap. Daca utilizezi insa iarba sintetica, grijile tale ar putea disparea ca prin minune, iar decorul gradinii tale va fi unul fabulos. Poti crea doar un spatiu izolat cu niveluri multiple, ca o zona de relaxare sau pentru conversatie.

4. Formele diferite pentru gazon

Daca te-ai plictisit de gazonele dreptunghiulare banale, ii poti da noi forme, mult diferite de cele normale. Poti opta pentru un gazon rotund, serpuit sau chiar pentru o pajiste verde. De asemenea, poti folosi diverse forme pe gazon, dar si pietre sau dale.

5. Pietrisul

Pietrisul este folosit cel mai des pentru a crea contrast intre texturi. Iarba si pietrisul arata perfect impreuna. Asadar, nu ezita sa folosesti acest element atat de simplu si accesibil, insa cu un impact atat de uimitor. Poti crea poteci, cercuri sau orice alte forme cu ajutorul pietrisului.

6. Alte accente decorative

Poti da un aspect uimitor gazonului tau si cu alte elemente decorative destul de simple, precum ghivecele cu flori sau mici fantani. Acestea vor crea puncte focale pe gazon si vor da un aer original intregii tale gradini. Obiectele vechi, precum o bicicleta sau niste vase de ceramica uzate sau chiar sparte pot deveni elemente de decor spectaculoase pe un gazon clasic.



Sursa foto: interiorholic.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului