Amenajarea gradinii

#arbori #gradina #amenajare gradina #arbori coniferi

Cei mai frumosi arbori coniferi pentru gradina ta de iarna

Cine mai viseaza la vacante in mijlocul muntilor, cand in gradina de acasa este inconjurat de cei mai frumosi arbori coniferi din lume? Gradina ta de iarna se poate transforma intr-un loc cu adevarat magic, daca alegi sa plantezi specii de conifere recunoscute pentru frumusetetea lor in lumea intreaga.

Coniferele fascineaza intotdeauana prin aspectul lor unic si mirosul proaspat si intepator, care te duce imediat cu gandul la vacanta, peisaje montane uluitoare si la sarbatorile de iarna atat de dragi tuturor. Daca ti-ai dori o gradina cu toate aceste vibratii pozitive, iata unii dintre cei mai frumosi arbori coniferi pe care ii poti planta chiar la tine in curte!


1. Abies Koreana

Abies Koreana este cu siguranta un arbore conifer pe care ti l-ai dori in gradina, gratie coroanei sale bogate si acelor argintii in varf, care se onduleaza spre tulpina. Daca vrei sa reziste alaturi de tine, asigura-i o expunere directa la soare si sol umed, foarte bine drenat.

In plus, Abies Koreana poate creste pana la 9 metri inaltime, impresionand prin aspectul argintiu si acele moi, curbate.


2. Pinus strobus

Pinus strobus sau "pinul alb plangator" are o forma cu adevarat speciala: arata ca o cascada cu ace verzi-albastrui, coroana sa semanand cu o cortina. Acest conifer poate atinge o inaltime impresionanta, insa aceasta variaza in functie de suportul de care beneficiaza.

Cat despre conditiile de crestere, Pinus strobus are nevoie de expunere suficienta la soare si de sol umed, cu un drenaj corespunzator.


3. Picea pungens

Adorat pentru culoarea sa argintiu-albastruie, arborele conifer Picea pungens nu este doar superb, ci si potrivit gradinilor mici. Aproape toate soiurile speciei nu ajung sa depaseasca inaltimea si latimea de 2,5 metri. Daca iti plac arborii pitici si coniferele argintii, Picea pungens este perfect pentru tine!


4. Sciadopitys verticillata

Numit si "pinul umbrela japonez", acest arbore conifer mereu verde are acele dispuse in forma de spirale. Prin urmare, va aduce un farmec nou si original intregului peisaj din gradina. In plus, ingrijirea arborelui Sciadopitys verticillata nu este dificila.

Arborele conifer poate creste pana la 9 metri inaltime, daca beneficiaza de soare si sol bine umezit in permanenta.


5. Pinus strobus

Pinus strobus este unul dintre cei mai spectaculosi arbori coniferi pe care ii poti planta in gradina ta. Silueta sa distincta este pusa in valoare de acele aproape albe catre varf. Creste pana la peste 15 metri inaltime.



Sursa fote: meredith.com, thegardenmanscape.blogspot.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului