Amenajarea gradinii

#amenajare gradina #sfaturi gradinarit #gradina traditionala

Creeaza-ti o gradina traditionala, ca la carte. Iata cateva sfaturi importante

Daca ai o cabana de vacanta undeva la munte, atunci gradina pe care trebuie sa o amenajezi in jurul sau este una in stil cottage, traditionala. Aceasta se caracterizeaza prin densitate, foarte multa lumina, flori si verdeata. Iata cateva sfaturi care te pot ajuta sa iti creezi o gradina in stil cottage, superba:


1. Solul

Secretul unei gradini in stil cottage sunt plantele puternice si sanatoase, de aceea ai nevoie de un sol foarte nutritiv, pentru a putea sustine abundenta de flori si frunze. Imbunatateste asadar fertilitatea solului, astfel incat acesta sa aiba capacitatea de a pastra umiditatea.

Ingrasamintele trebuie raspandite pe sol la inceputul anului in jurul arbustilor mari si individual la plantele mai mari, pentru a le da un impuls de sezon mai lung.


2. Nu uita sa uzi

Vara este un moment de crestere rapida pentru majoritatea plantelor. Pentru a sustine acest lucru, plantele au nevoie de multa lumina si nutritie, dar si cantitati mari de apa. Pe timp de vara, este bine sa uzi plantele de doua ori in fiecare zi, pentru a preveni ofilirea.


3. Acopera spatiile goale

Gradinile traditionale trebuie sa fie foarte dense, asadar nu lasa nicio parte din sol goala. Acopera spatiile libere cu verdeata si alege plante care cresc mai inalte si in tufe, precum trandafirii.

Imparte plantele pe categorii si anotimpuri, pentru a avea o gradina plina cu flori in fiecare sezon si pentru a acoperi spatiile libere.


4. Paleta de culori

Gradina in stil cottage se incadreaza intr-o anumita paleta de culori. Asigura-te ca exista o multime de verdeata, deoarece aceasta oferta in aspect dens si o frumusete naturala gradinii traditionale.

Pe margini este esential sa creezi un contrast cu niste note argintii si in centru adauga putina culoare cu nistre trandafiri, maci sau alte erbacee perene. In general, trebuie sa ai o paleta de culori care se cuprinda nuante de albastru intes, roz pal, rosu, prune si violet, deoarece cromatica este extrem de importanta pentru crearea unei gradini cat mai naturale, in stil traditional.

Sursa foto: housetohome.co.uk

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului