Amenajarea gradinii

#gradinarit #gradina #amenajare gradina #trucuri gradinarit

6 trucuri de gradinarit care iti vor simplifica viata

Gradinaritul poate fi atat de simplu, incat dupa ce vei descoperi trucurile pe care ti le-am selectat, te vei intreba de ce oare nu te-ai apucat mai devreme de cultivat plante! Uneori, lucrurile simple sunt cele care dau rezultate bune, asa ca macar atunci cand te ocupi de gradina, fie ea si cea din ghiveci, incearca sa nu te complici.

1. Ofera-le plantelor minerale din ceai

Pliculetele de ceai care au stat la infuzat sunt numai bune pentru a le oferi plantelor tale un plus de vitamine si de minerale. Asaza-le la baza tulpinilor si nu mai este nevoie sa folosesti fertilizanti.

2. Fa-ti un insecticid natural din filtre de tigara

Daca tot alegi sa fumezi, cel putin profita cat poti de mult de resturile care raman in scrumiera. Filtrele folosite pot constitui un excelent insecticid natural, daca le macerezi in apa (20 de filtre la 10 l de apa). Dupa 1-2 saptamani de macerare, strecoara apa si pulverizeaz-o in zonele afectate de insecte.

3. Fa-ti ustensile de gradinarit din tacamuri si andrele

Vechile furculite, lingurite si andrele pot fi folosite ca ustensile de gradinarit. Cu ajutorul lor, iti poti simplifica munca in gradina, mai ales ca sunt usor de manuit. Indoaie dintii din mijloc ai furculitei si obtii o ustensila numai buna pentru a scoate buruienile din sol sau pentru a sparge bucatile mai mari de pamant. Andrelele pot fi folosite in acelasi scop.

Cu un ciocan, bate lingurita pana devine plata, apoi foloseste-o pentru a curata lama sapelor, a harletului sau a lopetilor.

4. Foloseste sapun pentru ca pamantul sa nu-ti intre sub unghii

Nimic nu este mai neplacut decat atunci cand lucrezi pamantul si descoperi ca "jumatate" din el a ajuns sub unghiile tale. Pentru a preveni acest mic incovenient, zgarie usor un sapun solid cu varful unghiilor.

5. Presara cenusa printre plante

Cenusa obtinuta in urma arderii lemnelor poate fi folosita ca ingrasamant pentru plante, atat timp cat lemnele nu au fost tratate cu substante chimice. Cenusa contine, printre altele, fosfor, potasiu si calciu, oligoelemente esentiale pentru sanatatea plantelor.

6. Toarna apa fiarta pentru a scapa de buruieni

Daca buruienile ti-au invadat straturile de legume, toarna cu grija apa clocotita la baza lor si se vor usca imediat. Daca ai apa in care ai fiert legume, atunci pastreaz-o pentru plantele benefice. Asteapta sa se raceasca si toarn-o la baza florilor, a ierburilor aromatice si a legumelor.

Sursa foto: utileetfutile.fr

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului