Amenajarea gradinii

# gradina ecologica #gradina #gradina eco #sfaturi practice # gradina toamna

6 solutii pentru a avea o gradina eco toamna

Constientizarea problemelor de mediu este o idee foarte des dezbatuta in mediul social. Primii pasi pentru a crea un mediu inconjurator cat mai prietenos cu umanitatea ar trebui sa inceapa la tine in curte. O gradina eco este solutia pentru o viata lipsita de poluare. Iata cum poti avea o gradina eco in aceasta toamna!


1. Foloseste nutrienti naturali

Toamna este sezonul de compostare. In locul folosirii unui strat protector pe baza de turba, este indicat sa folosesti ingrasamant natural. Compostul de casa te ajuta sa ai o gradina eco.

Vermicompostul este un ingrasamant organic de culoare neagra, format dintr-un amestec de dejectii de rame, materiale organice in stadii de descompunere, coconi de rame si alte vietuitoare.


2. Strange apa de ploaie

Apa de la ploaie poate fi folosita pentru udarea plantelor din gradina. Astfel, plaseaza intr-un colt al curtii un butoi in care sa strangi apa de la ploaie. Aceasta solutie eco nu doar ca te va ajuta sa economisesti bani, dar va contribui si la o mai buna dezvoltare a plantelor.


3. Atrage polenizatori in gradina

Florile colorate si parfumate atrag insectele si pasarile in gradina ta. Fluturii sunt atrasi de gradinile bio, cu flori pline de nectar. Liliacul, craitele, trifoiul sau echinacea sunt doar cateva dintre plantele pe care le poti sadi in gradina pentru a atrage pasarile si insectele.


4. Monteaza acoperitoare de sol

Toamna reprezinta momentul potrivit pentru a planta "acoperitoare" de sol. Trandafirii si florile de camp formeaza un covor superb in gradina, de aceea le poti folosi pentru a crea o gradina eco. Varietatea de culori va infrumuseta spatiul tau verde unic.


5. Imprieteneste-te cu pasarile

Pasarile mananca melci, larve, omizi si alti daunatori care pot distruge plantele. De aceea, te poti imprieteni cu acestea. Pune in curte un suport de mancare pentru pasari pentru a incuraja micile vietuitoare sa iti viziteze gradina.


6. Capcane pentru daunatori

Pentru a "prinde" insectele zburatoare care iti pot distruge plantele te poti folosi de cateva trucuri simple. Foile galbene cu lipici sunt o adevarata atractie pentru daunatori. De asemenea, o cana cu iaurt amestecat cu lapte sau bere, pusa la radacina plantelor, va tine la distanta melcii.

Sursa foto: tomcorsonknowles.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului