Amenajarea gradinii

#ingrijire plante #gradina de vara #amenajare gradina #ekiminare buruieni

5 ponturi pentru o gradina de vara incantatoare

Gradina de vara este o atractie principala in zilele insorite si micul tau colt de Rai, in care poti sa respiri curat si sa te bucuri de frumusetea verde din jur. Din pacate, oaza de relaxare nu se intretine singura, ci are nevoie de interventia ta pentru a arata cu adevarat incantator.

In afara de faptul ca scoti leaganul din magazie sau pui o prelata terasei pentru mai multe umbra, exista si alte lucruri pe care este bine sa le faci, daca iti doresti o gradina de vara ca in povesti. Aplica urmatoarele ponturi si vei avea motive sa zambesti tot sezonul cald!


1. Ce sa plantezi in gradina de vara

In luna iunie si la inceputul lui iunie, planteaza fasolea si dovleacul de vara din seminte. In privinta florilor, priveste cu atentie in jur si vezi ce culori si arome lipsesc din peisaj. Poti sa iti inveselesti gradina cu ghivece de flori anuale superbe, precum petuniile sau lobelia.


2. Cum sa mentii plantele in forma

In iunie, este momentul propice sa iti hranesti din plin plantele si sa le oferi multa umiditate. Foloseste fertilizatori organici si acopera solul cu compost de calitate, bogat in micronutrienti. In acest fel, apa din sol se evapora mult mai greu, iar plantele tale raman in cea mai buna forma.


3. Incetineste cresterea buruienilor in mod organic

Buruienile au o crestere accelerata in lunile de vara, stirbind umiditatea si nutrientii necesari culturilor tale. Imbogateste solul si mentine-l umed in acelasi timp, aplicand un strat gros de compost si paie in jurul plantelor. Lasa un mic spatiu de circulatie a aerului in jurul tulpinilor.


4. Amenajeaza-ti o bucatarie in aer liber

Iata un mod grozav de a-ti incuraja prietenii si familia sa petreaca mult timp in gradina: bucataria in aer liber, pentru un gatit placut si o casa mereu frumos mirositoare. Ai nevoie de un mic aragaz, un gratar, o chiuveta si un dulapior cu blat, pe care poti sa prepari mancarea.

Culege legumele de vara si soteaza-le in tigaie imediat. Consumul lor la mai putin de 30 de minute de la recoltat le face sa aiba un gust incomparabil!


5. Infrumuseteaza gradina cu decoratiuni

Micile detalii fac cu adevarat diferenta. Pune felinare solare in colturile libere, pernute decorative pe mesele de mobilier, vaze cu flori, umbrelute de soare viu colorate, pietre vopsite in forme amuzante, coroane de flori sau decoratiuni din origami. Toate iti fac gradina de vara sa arate cu adevarat incantator.



Sursa foto: guardian.co.uk

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului