Amenajarea gradinii

#iluminare gradina #lampi solare #amenajare gradina #gradina

5 motive sa folosesti si tu lampi solare in locuinta

Energia conventionala este pe zi ce trece din ce in ce mai scumpa. Pentru inceput, in tara noastra, statul a intervenit prin compensarea unui procent din facturile la gaze si curent ale clientilor casnici. Intrucat situatia este una de nivel mondial si nu stim cat timp va mai fi posibil acest ajutor de stat, fiecare trebuie sa se orienteze catre surse alternative de energie. Iata cateva motive pentru a introduce in locuinta ta corpurile de iluminat solare:

Sunt mult mai ieftine

Implementarea unui sistem solar pentru intreaga gospodarie te face independent energetic, cu costuri aproape 0 de utilizare, insa presupune o investitie mare. Nu acelasi lucru putem spune despre lampile solare. Acestea sunt disponibile atat pentru decorul interior, cat si pentru amenajarile exterioare. Se cumpara la bucata, sunt extrem de usor de instalat si iti ofera lumina gratuit dupa lasarea intunericului. Cu fiecare lampa instalata in locuinta, facturile tale lunare la energie vor scadea.

Adauga un plus de securitate proprietatii

Lampile solare pot fi o masura de descurajare a hotilor. Instalarea unor proiectoare care lumineaza casa de la nivelul solului sau a unor lampi din loc in loc pe alee, eventual cu senzori de miscare, adauga vizibilitate in curte. Atunci cand te intorci acasa dupa lasarea serii si calea de acces iti este luminata pe masura ce te apropii de casa vei aprecia si mai mult investitia facuta. Prezenta senzorilor de miscare asigura prelungirea functionarii lampilor cat mai mult timp, deoarece energia stocata in timpul zilei se consuma ponderat.

Imbunatatesc aspectul curtii

Pe langa faptul ca iti usureaza accesul in proprietate, lampile solare pot fi folosite si drept obiecte de decor exterior. Pe Lumen.ro gasesti lampi solare de perete, pentru gradini si sisteme de supraveghere solare, de diferite forme, dimensiuni si puteri, usor de integrat in orice stil arhitectural sau decorativ. Jocurile de lumini sunt utile pentru evidentierea punctelor de interes din curte: alei, spatii de relaxare, foisoare, terasa, piscina. Unul dintre cele mai mari avantaje pe care ti le ofera lampile solare este infrastructura minima necesara. O sursa de lumina conventionala instalata in curte presupune cabluri, prize, sisteme de protectie, santuri, canale si impamantari. O lampa solara se instaleaza pe perete sau la nivelul solului, fara nici un alt accesoriu. Avand in vedere ca energia solara stocata de-a lungul zilei este gratuita, nu trebuie sa-ti faci griji despre costurile de intretinere a unui aspect placut in gradina casei tale.

Grija pentru mediul inconjurator

Exploatarea resurselor de energie conventionala obtinute la nivel industrial are efecte grave asupra mediului inconjurator. Pana la acel moment 0 cand intreaga planeta va alege solutii alternative pentru protejarea naturii, este responsabilitatea noastra, a tuturor, sa contribuim dupa propriile posibilitati. Daca ai de ales intre aprinderea unui bec conectat la reteaua de distribuire a energiei electrice si punerea in functiune a unei lampi solare cu o amprenta mult mai mica asupra mediului, deja ti-ai facut datoria de constiinta.

Finantare pentru eficienta energetica

Daca doresti sa treci la un nivel superior al utilizarii energiei solare, exista programe guvernamentale si europene cu privire la energia verde. Aplica pentru o finantare nerambursabila care te va ajuta sa scapi de grija facturilor la curent. In plus, solutia reprezinta singura varianta pentru cabanele sau casele ridicate in locuri in care distribuitorul national nu a ajuns inca. De asemenea, sunt zone cu probleme frecvente provocate de caderile de tensiune din cauza infrastructurii precare. De toate aceste neajunsuri te scuteste instalarea unui sistem fotovoltaic ce iti poate locuinta intr-o proprietate independenta energetic. Iar daca este posibil ca investitia sa fie amortizata de un proiect nerambursabil, castigul este cu atat mai mare.

Lampile solare te scapa de grija facturilor sau a penelor de curent in zona in care locuiesti. Datorita diversitatii modelelor existente in piata, instalarea acestora se poate dovedi a fi o idee excelenta de design interior si exterior.

FOTO: pixabay.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Bucataria din balcon

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare