Amenajarea gradinii

#bulbi #flori #amenajare gradina #combinatii flori

5 combinatii spectaculoase de flori cu bulbi

Toamna este momentul propice pentru cultivarea bulbilor de flori, din care primavara viitoare vor rasari intai firecele verzi, care mai apoi se vor dezvolta in flori superbe. Dupa cum stii, florile cu bulbi sunt plante sezoniere, insa daca vrei sa prelungesti perioada in care iti infrumuseteaza gradina, trebuie sa plantezi bulbii la un interval de doua saptamani.

In general, multa lume este obisnuita sa planteze speciile de flori cu bulbi separat de alte flori, dar ce ai spune daca pentru primavara viitoare incerci ceva nou, cum ar fi combinatii spectaculoase de flori?


Specii de flori cu bulbi

Sunt anumite specii de plante care nu pot creste in preajma altor specii, fie din cauza faptului ca le sunt absorbite substantele nutritive, fie din cauza faptului ca nu suporta acelasi tip de sol. Nu este si cazul florilor cu bulbi. Acestea se dezvolta excelent alaturi de alte flori din gradina. Brandusele, Galanthus, zambilele, lalelele, narcisele si anemonele sunt doar cateva dintre florile cu bulbi pe care le poti planta printre alte flori.


1. Panselute si Chionodoxa forbesii

Combinatia de panselute albe cu flori Chionodoxa forbesii roz pastelat este deosebita, mai ales daca alegi un ghiveci neobisnuit pentru ea. Chionodoxa sunt flori cu bulbi vigurosi, care infloresc devreme si rezista bine la temperaturile scazute.


2. Covor de Phlox si mix de lalele

Micile floricele Phlox care cresc sub forma unui covor sunt ideale pentru a fi combinate cu diferite specii de bulbi de lalele. Combinatia spectaculoasa te va ajuta sa obtii inaltimi diferite si o priveliste deosebita.


3. Narcise albe si lalele colorate

Narcisele albe vor arata mult mai bine daca le combini in acelasi ghiveci alaturi de lalele galbene si portocalii. Ele vor reprezenta o pata de culoare si vor accentua frumusetea narciselor. Ai grija ca ghivecele sa aiba un drenaj bun.


4. Lalele, panselute si Linaria

Intr-un alt ghiveci, poti incerca o alta combinatie spectaculoasa de flori cu bulbi: lalele rozalii, panselute albe si roz si Linaria in nuante de roz fuchsia. Alaturarea de alb, roz pastelat si roz aprins este perfecta pentru o primavara plina de culoare in gradina.


5. Lalele si Nu-Ma-Uita

Combinatia de flori albe si rosii aminteste negresit de primavara si aduce un strop de prospetime in gradina. Planteaza in special flori albe, cum ar fi narcise si Nu-Ma-Uita, iar din loc in loc planteaza cate un bulb de lalea rosie, pentru a crea un constrast interesant.



Sursa foto: bhg.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului