Amenajarea gradinii

#gradina #aprilie #lucrari gradina #gradina luna aprilie

4 lucrari in gradina in luna aprilie

Luna aprilie este perfecta pentru a te apuca de gradinarit si a-ti pregati coltul tau de Rai pentru culturile de vara si de toamna. Acum pamantul se incalzeste, copacii au inmugurit, iar tu te muti practic cu totul in gradina. Iata de ce lucrari trebuie sa tii cont in aceasta perioada.


1. Florile

Aprilie este perioada propice pentru a improspata gradina cu flori. Acum se planteaza bulbii de gladiole, crini, trandafiri, insa poti si sa insamantezi solul cu plante anuale cum sunt galbenelele, carciumaresele sau asterul. Foloseste fertilizant din muschi de turba si ingrasamant natural.


2. Gazonul

Pentru ca a stat acoperit in mare parte in ultimele luni, aplica susbstante fertilizatoare pentru revigorarea gazonului tau, care sa-i redea culoarea si prospetimea de anul trecut. Combate buruienile de gazon cu praf de copt si aplica seminte de iarba acolo unde observi o deteriorare a lui.

Tunde destul de des iarba, chiar si de 3 ori pe luna, asigura-te ca lama masinii de tuns iarba este ascutita asa cum trebuie. Nu uita sa uzi gazonul bine, este perioada cand trebuie sa oferi multa apa gradinii tale pentru ca plantele si florile sa fie hranite destul.


3. Pomii

Ai grija sa transplantezi cel tarziu la inceput de luna copacii pe care ii vrei in alta parte, dupa jumatatea lui aprilie va fi prea tarziu. Tunde arborii, indeparteaza resturile moarte, tunde gardul viu si arbustii care necesita acest lucru.

Daca ai pomi fructiferi, ai grija sa primeasca ingrasamant, iar in cazul in care ai avut culturi de capsune, curata rasadurile de buruieni si afaneaza pamantul dintre randuri.


4. Legumele

Pregateste solul pentru noi culturi, scapa-l de buruieni, afaneaza-l. In aprilie poti planta o sumedenie de legume, varza, salata, usturoiul, cartoful, mazarea, morcovul, spanacul, conopida, ceapa, ridichia, hreanul, sfecla rosie, iar spre sfarsitul lunii, porumb sau fasole.

Daca ai zmeura, taie toti lastarii morti pentru a putea permite noii culturi sa se dezvolte. Rareste noii lastari la un numar de 5 si la o distanta de 30 de cm intre ei. Daca esti sigur ca a trecut inghetul, poti sa descoperi straturile de capsuni. Ai grija sa le irigi bine!

Sursa foto: btcvbedfordshire.blogspot.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare