Amenajarea gradinii

#bicarbonat de sodiu #bicarbonat #gradina #utilizare bicarbonat in gradina

5 modalitati in care poti folosi bicarbonatul de sodiu in gradina ta

Bicarbonatul de sodiu este unul din produsele care nu trebuie sa lipseasca nimanui dintr-o gospodarie. Si pe langa nenumaratele intrebuintari legate de igiena personala, curatenie si dezodorizare, praful de copt poate imbunatati viata chiar si gradinii tale. Iata 5 modalitati prin care poti folosi bicarbonatul de sodiu in gradina ta.


1. Spray contra mucegaiului

Mucegaiul alb este o adevarata problema pentru multe plante, inclusiv liliacul, strugurii, trandafirii, castravetii sau monarda. Poti insa sa tratezi plantele de aceasta ciuperca cu ajutorul unui spray din bicarbonat de sodiu pe care sa-l ai mereu la indemana. Este suficient sa amesteci 4 litri de apa, o lingura de bicarbonat, o lingura de ulei vegetal si o lingura de detergent de vase.


2. Scapa de omizi

Presara bicarbonat de sodiu pe varza pentru a scapa de omizi. Daca aceste taratoare mici si verzi au apucat deja sa se infrupte din planta ta, combina 50% faina si 50% praf de copt si imprastie-l peste suprafetele afectate. Se vor ospata si din acest amestec mortal, iar intr-o zi, cel mult doua, vei scapa de probleme.


3. Elimina buruienile

Imprastie un strat gros de bicarbonat de sodiu in spatiile si crapaturile formate, daca pe poteca sau pe terasa au apucat sa creasca buruieni. Astfel, vei scapa de ele si le vei impiedica sa germineze. De acum poti avea o gradina fara buruieni.


4. Scapa de iarba nedorita

Daca observi iarba nedorita in gazonul tau sau printre crapaturile casei, poti folosi bicarbonat pentru a scapa de ea. Uda zonele cu probleme, iar apoi toarna un strat consistent de praf de copt peste. In cateva zile, iarba va incepe sa dea inapoi, ai grija sa pui doar pe suprafetele dorite.


5. Curata legumele si fructele

Da, poate deja stii asta sau poate nu, bicarbonatul de sodiu este una din cele mai simple si sigure metode sa inlaturi murdaria, pamantul si rezidurile de pe fructele si legumele tale abia culese. Inmoaie un burete umed in putin bicarbonat si apoi freaca bine leguma. Nu uita sa clatesti bine apoi.

Sursa foto: forums.gardenweb.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului