Cele mai citite despre umami

Despre Umami

Cand mancam ceva foarte bun, care ne provoaca acel "mmmmmmmmm, delicios" am mancat ceva bogat in umami. Umami a fost descoperit in 1908 in Japonia, si este considerat al 5-lea gust.

“Al cincilea gust" care te ajuta sa slabesti

Umami, supranumit "al cincilea gust", este ultima descoperire in materie de slabit. Conform unui studiu aparut in “The American Journal of Clinical Nutrition”, umami contribuie la mentinerea siluetei, prin inducerea mai rapida a senzatiei de satietate.

Gateste cu METRO. Noodles cu pui si legume pentru a sarbatori cum se cuvine Anul Nou chinezesc

Ne apropiem cu pasi rapizi de intrarea in Noul An chinezesc, iar daca iubesti mancarea chinezeasca atunci acesta este un prilej excelent de a gati cateva dintre preparatele specifice bucatariei orientale.

Cele mai noi despre umami

Tot ce trebuie sa stii despre vanilie. De unde provine si cum poti alege un sortiment de calitate

Intr-o lume cu posibilitati infinite de arome, vanilia are ceva atat de reconfortant. Nu este nici pe departe la fel de incitanta ca umami si nu sfideaza logica precum gustul de Sprite de la McDonald's, dar a fost folosita de secole si a rezistat testului timpului. Iata un fapt alimentar amuzant pentru tine: Aroma de vanilie si-a facut aparitia in reteta de inghetata a lui Thomas Jefferson, iar pana in ziua de azi, o veti gasi in inghetata, prajituri, bezele si multe altele. Ceea ce ne face sa ne intrebam: De unde provine aroma de vanilie?

Mihaela Bilic: Ghidul aditivilor alimentari. Care este rolul fiecaruia si de care trebuie sa te feresti

De aditivii alimentari a auzit toata lumea. Mai desc cunoscuti ca E-uri, acestia sunt prezenti in cele mai multe alimente preparate sau semipreparate din comert, dar mai ales in cele procesate. Ii gasim la toate pasurile de la mezeluri, la dulciuri si pana la produse de panificatie. Stii insa ce reprezinta fiecare dintre acesta sau care sunt cei mai periculosi?

Pasta Miso si beneficiile ei pentru sanatate

Cand auzi cuvantul Miso, poate ca supa este primul lucru care iti vine in minte. Si e ok - supa Miso este absolut delicioasa si se gaseste in majoritatea restaurantelor asiatice.