Coafuri

# styling #produse styling #par

Ce produse de styling sa folosesti in functie de tipul de par

Ai o multime de produse de styling, insa parul tot nu sta asa cum ti-ai dori? E posibil sa nu folosesti produsele potrivite tipului tau de par.

La fel precum in cazul produselor de ingrijire a parului, si cand vine vorba de produsele de styling, e important sa le alegi in functie de tipul de par pe care-l ai. Altfel, s-ar putea ca rezultatele sa nu fie cele asteptate. Tocmai de aceea, in articolul de mai jos, ti-am pregatit cateva informatii care sa te ajute sa le alegi pe cele care corespund caracteristicilor parului tau.

Pentru parul drept si subtire, alege produse care sa dea volum

Parul drept si subtire are nevoie de produse de styling care sa-i ofere volum, dar, in acelasi timp, care sa nu-l ingreuneze. Asadar, imediat dupa spalare, poti opta pentru o spuma de par. Foloseste o cantitate potrivita, după care il poti usca. Daca vrei sa-i oferi si putina textura, alege sa folosesti un spray texturizant. Acesta se aplica pe parul perfect uscat si se pulverizeaza de la o distanta de 20 de cm.

Parul scurt si drept are nevoie de definire

Pentru parul scurt si drept, sunt recomandate produsele care definesc si care dau textura. Pentru fixarea parului scurt, alege un gel de par sau o ceara. Cele doua se potrivesc excelent parului scurt, putand fi modelate usor. Aceste produse sunt versatile si pot fi utilizate pentru a obtine atat un aspect dezordonat si texturat, cat si o coafura mai structurata. Atentie la cantitatea de gel sau de ceara folosita. Ia putin produs si incalzeste-l bine intre palme. Abia dupa aceea, il poti aplica pe par. 

Parul uscat si deteriorat are nevoie de protectie

Parul deteriorat necesita o atentie speciala in ceea ce priveste produsele de styling. Pentru a proteja si imbunatati aspectul parului deteriorat, e recomandat sa folosesti un ser de netezire, dar si protectie termica.  Pentru stilizare, opteaza pentru o spuma speciala, care sa-i dea un aspect sanatos, dar, in acelasi timp, sa-l si fixeze. Nu exagera cu cantitatea, deoarece, in cazul parului uscat si deteriorat, excesul de produs va face ca parul sa arate si mai deteriorat decat este. Cel mai indicat ar fi sa alegi un ulei cu fixare lejera, care hraneste firul de par si care-i ofera stralucire.

Parul ondulat are nevoie de definire

Parul ondulat are nevoie de produse de styling care sa-l puna in valoare: sa-i evidentieze textura, sa-I defineasca si sa-i mentina buclele. Alegerea cea mai populara ar fi spuma pentru bucle. Aceasta da forma si structura parului ondulat si ofera o fixare lejera. In plus, o astfel de spuma speciala nu-i da parului acel efect de frizz. Pentru parul ondulat, mai poti folosi si uleiuri sau seruri pentru definirea buclelor. Acestea aranjeaza delicat onduleurile si le definesc destul de bine. Mai mult, aceste doua produse hidrateaza excelent, dandu-i parului un aspect sanatos. In cazul in care vrei sa protejezi buclele de umiditate, alege un spray fixativ sau un sampon uscat.

Parul gras are nevoie de prospetime

Pentru parul gras, alegerea produselor de styling potrivite poate ajuta la reducerea aspectului uleios si la mentinerea coafurii curate si proaspete. Un sampon uscat este un produs de styling excelent pentru a absorbi excesul de ulei si pentru a oferi volum parului. De asemenea, un spray texturizant poate camufla aspectul uleios. Pentru o fixare usoara, un spray cu fixare lejera este potrivit: eviti, astfel, sa incarci parul cu produse mai consistente. Asigura-te ca alegi produse care sunt potrivite pentru parul gras si care nu vor agrava problema excesului de sebum. 

Tinand cont de sfaturile de mai sus, poti obtine coafura dorita, cu produsele de styling potrivite tipului tau de par.

Sursa foto: freepik.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din tunsori-coafuri

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Poate fi jeansul alb prietenul oricarei femei?

Sase jocuri educative de interior pentru iarna

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum sa-ti alegi blazerul/sacoul/taiorul

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare