Coafuri

#tratamente cadere pari # stopare cedere par #cedere par

Ce poti face pentru a stopa caderea parului. Trucuri care functioneaza

De-a lungul vietii ne confruntam cu o multime de probleme care duc la caderea parului. De la stres, la probleme hormonale si pana la dermatite, toate rezulta prin pierderi masive ale parului, ceea ce nu este deloc placut pentru o femeie.

 

Daca te confrunti cu aceasta problema avem, pentru tine, cateva trucuri care te vor ajuta sa depasesti usor etapele de cadere a parului. Iata care sunt acestea:

Acorda atentie dietei

Una dintre cauzele pierderii podoabei capilare este o dieta saraca in nutrienti. Asigura-te ca manaci fructe si legume la fiecare masa. De asemenea, este important sa scazi grasimile si sa introduci fibre sanatoase (cereale) in alimentatie. Proteinele, de asemenea, nu trebuie a lipseasca de la nicio masa.

Evita dietele care promit perderi rapide in greutate

Dietele foarte sarace in calorii pot priva organismul de nutrienti esentiali, inclusiv de cei necesari pentru un par sanatos, cum ar fi proteinele, acizii grasi si zincul. Dietele de slabit rapid nu duc, de obicei, la o pierdere permanenta in greutate ci la o pierdere temporara dupa care persoana care a slabit ajunge sa ia si mai mult in greutate. In plus, acestea pot duce la pierderea parului.

Apeleaza la suplimente alimentare

Unele suplimente si tratamente pot ajuta la prevenirea sau reducerea caderii parului, in special daca ai carente de care nu stii. Poti fie sa iti faci analize pentru a depista carentele de vitamine (D, B1, B2, B6 si B12) fie sa vorbesti cu medicul de familie pentru a-ti prescrie un supliment de vitamine potrivit nevoilor tale.

Studiile efectuate de-a lungul timpului au aratat ca lipsa de vitamine este una dintre cauzele principale ale caderii parului.

Oricine se gandeste sa ia un supliment multivitaminic ar trebui sa discute mai intai cu un medic. Cele mai bune produse contin toate sau majoritatea cantitatilor zilnice recomandate din fiecare vitamina si mineral intr-o singura doza.

Sampon si lotiune impotriva caderii parului

Sampoanele si lotiunile impotriva caderii parului si-au dovedit eficacitatea de-a lungul timpului. Poti apela la un set de sampon si lotiune, precum Ricinus Biologique, care costa doar 209 lei si care ajuta la stoparea caderii parului si la regenerarea acestuia.

Samponul Ricinus Biologique contribuie la mentinerea capitalului capilar in cazul unei caderi de durata a parului (factori de natura interna: hormonali etc.). Samponul Ricinus Biologique curata eficient parul si ii reda frumusetea naturala. In plus, stimuleaza cresterea parului, previne caderea prematura a parului, reduce ruperea parului,  intareste firul de par, regenereaza si hraneste parul.

In timp ce samponul ajuta la incetinirea caderii parului, lotiunea ajuta la indesirea acestuia. Lotiunea Ricinus Biologique contine acid ricinoleic, Omega 3 si 6, vitamine si peptide care ajuta la regenerarea firelor de par si indesirea acestora. Este un tratament puternic, natural, cu o eficacitate dovedita in doar cateva saptamani de utilizare. Trebuie doar sa o aplici pe scalpul spalat si uscat si nu necesita clatire. Este indicat sa fie folosita de trei ori pe saptamana.

Masarea scalpului

Un mic studiu realizat in 2016 a constatat ca un masaj zilnic de 4 minute, la nivelul scalpului, a stimulat cresterea parului. Aceste constatari sunt promitatoare, insa pentru a arata daca sunt sau nu eficiente este nevoie ca cercetatorii sa faca mai multe studii. Insa, nu ai nimic de pierdut daca iti masezi scalpul in fiecare zi, timp de 4-5 minute. Ba mai mult, masajul ajuta la relaxare, prin urmare iesi, automat, castigat. 

Utilizarea uleiului de nuca de cocos pentru parul deteriorat

Uleiul de nuca de cocos poate ajuta la prevenirea caderii parului din cauza deteriorarii cauzate de lumina ultravioleta sau de obiceiurile de ingrijire. Aplicarea uleiului de nuca de cocos pe scalp ar putea intari parul si evita caderea din cauza deteriorarii. Aplica uleiul pe scalp si maseaza bine, apoi lasa-l sa actioneze timp de o ora, doua inainte de a te spala.

Utilizarea uleiurilor esentiale

Aplicarea anumitor uleiuri esentiale pe scalp poate stimula cresterea parului.

Un studiu realizat in 2020 pe persoane cu alopecie a aratat ca utilizarea uleiuriler precum: ulei de jojoba, ulei de lavanda, ulei de menta si ulei de arbore de ceai, au dus la regenerearea podoabei capilare.

Cercetatorii trebuie sa efectueze in continuare studii mai ample privind efectele uleiurilor esentiale asupra cresterii parului pentru a determina eficienta acestora si in cazul altor probleme care duc la caderea parului.

Protejarea parului in timpul somnului

O fata de perna din matase sau satin poate ajuta la prevenirea ruperii parului cauzate de frictiune, incurcare si tragere.

Nu te culca niciodata cu parul ud, deoarece firele de par ude sunt deosebit de firave si se rup usor. In plus, parul ud se incurca mult mai usor si este mult mai dificil de descurcat dimineata, ducand la ruperea acestuia.

FOTO: freepik.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din tunsori-coafuri

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Poate fi jeansul alb prietenul oricarei femei?

Sase jocuri educative de interior pentru iarna

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Nu esti tu de vina, ci hainele

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits

Pune o intrebare