Stil

#cum port jeans alb #cum aleg jeans alb # jean alb

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Poate fi jeansul alb prietenul oricarei femei?

Pantalonul alb este multi-sezonier (desigur, in functie de materialul din care este croit). Primavara il luam pe noi cu o camasa masculina si un trench bej. Iarna, un pulover gri ii subliniaza eleganta mai bine decat unul negru si il purtam cu ghete biker, un mantou masculin si un fular supradimensionat. Vara il asortam cu un maieu sau un pulover tricotat/ ajurat cu gauri mari, ii rasucim mansetele cand il purtam cu sandale romane, este perfect cu un top marinaresc cu maneci trei-sferturi. In vacanta il imbracam cand mergem la plaja sau la brunch, seara il transformam cu un cardigan paietat sau o geaca bomber din matase imprimata.

Nu am o silueta de manechin, pot totusi sa il imbrac?

Cele mai multe dintre noi cand spun „pantalon alb”, vad picioare interminabile, balerini delicati sau tocuri fine si un tricou/ pulover gri deschis, cu decolteu in V. Sau nu?

De la inceput, trebui sa stiti ca inteleg nelinistea sau precautiile celor care sunt le departe de a incapea intr-un 36, care nu sunt mai inalte de 1.65m, care nu au pulpele subtiri si fundul perfect bombat.

O intrebare de tipul „nu o sa arat penibil in pantaloni albi?” pare perfect justificata. Dar nu este! Intr-adevar, albul – si culorile deschise, pastelate – maresc zona pe care este purtat, creaza iluzia unei siluete mai mari. Solutia: sa gasesti pantalonul alb a carui croiala iti vine ca turnata, cu o lungime adaptata proportiilor tale si sa il asortezi cu un top (camasa, bluza, pulover, geaca) care sa creeze o tinuta echilibrata pentru morfologia ta.

Cum il aleg?

Va rog din suflet, indepartati-va rapid de orice pantalon alb super-skinny, stergeti din memoria voastra vizuala imagini cu fete pe care pantalonii crapa de cat sunt de mulati. Pantalonul alb ar trebui sa va duca cu gandul la taiorul lui Marlene Dietrich sau la jeansii albi ai lui Ines de la Fressange.

Renuntati la…

  • pantalonul alb si slim, cu talie joasa, cu tinte sau paiete pe buzunare. Se potriveste in seriale de reality TV, de tipul Jerseylicious.
  • pantalonul alb si cu croiala slab conturata, din materiale moi (tergal, in) si etern sifonate. Va fac fese de elefant.
  • pantalonul alb, foarte drept, din polyester, care se scamoseaza, a carui lungime se opreste imediat sub glezna. Va scurteaza si ingroasa picioarele.
  • pantalonul alb, fara captuseala sau dintr-un material foarte subtire. Tot metroul o sa stie din ce magazin v-ati cumparat lenjeria intima.

Sugestii despre cum poti purta jeansul alb gasesti aici.

 


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea