Spiritualitate

#lapte praf in post #consum lapte praf #postul pastelui #lapte praf

Laptele praf este de post sau nu? Ce trebuie sa stii despre consumul acestuia in timpul postului

Ne aflam in plin post, iar multa lume renunta la alimentele de dulce, precum lactate, oua si carne. Cu toate acestea, cand vine vorba despre laptele praf, multe persoane au dubii. Este sau nu de post? Poate fi consumat sau nu, in timpul postului? Iata ce trebuie sa stii despre laptele praf. 

Este sau nu laptele praf de post?

Laptele praf este obtinut din lapte de vaca, printr-un proces tehnologic specific. Mai intai laptele este fiert, moment in care 87% din apa din acesta se evapora in mod natural. Rezulta un lapte concentrat care este pulverizat in particule fine, intr-un jet de aer fierbinte, eliminandu-se complet apa din acesta si rezultand laptele praf, clasic.

Prin urmare, laptele praf este lapte clasic, foarte concentrat, ceea ce inseamna ca nu este de post.

Poti consuma lapte praf vegetal

Vestea buna este ca pe piata exista lapte praf vegetal, precum laptele de cocos. Acesta poate fi consumat fara probleme in timpul postului, fiind un produs vegan, obtinut din nuca de cocos.

De asemenea, poti consuma in siguranta orice lapte vegetal, precum laptele de ovaz, de soia, de migdale, de cocos sau de orez.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din spiritualitate

Top

Cauta-ti perechea