Spiritualitate

#ce se pune in pachete #relaizare pomana #pomana

Cand se fac pomenile si cum sa le faci corect. Ce trebuie neaparat sa pui in pachetele de impartit

Atunci cand o persoana paraseste aceasta lume, cei din familie fac toate cele necesare conform religiei. Cum isi doresc sa stie ca cel ridicat la cer ajunge intr-un loc mai bun, oamenii respecta fiecare regula cu privire la pomeni, slujbe, lumanari si rugaciuni.

 

Ce spun preotii despre pomeni si despre momentele in care trebuie oferite lucruri de pomana pentru persoana care a murit? Pomana pentru morti o fac cei ramasi in viata din familie sau apropiati pentru a mijloci indurarea lui Dumnezeu.

Preotii spun ca nu fala celor ramasi aici in va mantui pe cei plecati. Potrivit lor, cei plecati la ceruri se multumesc cu putina mancare data de pomana si cu rugaciuni rostite constant in gand.

„Mortii nu mananca, insa eu am scotocit firesc prin pachetele primite la diverse momente ceremoniale si nu cred ca sunt singurul. Pe de alta parte si daca ar manca mortii, ar manca… foarte putin. E minunat gestul de reface masa comuniunii cu cei plecati. Fizic ei nu sunt, dar spiritual ii simti. Chiar daca uneori tristetea e inlocuita cu ceva mai multa veselie, pomenirea celui ce nu sta la masa are loc.

Istorii, clipe, amintiri, povesti. Toate au alt rost atunci cand sunt spuse intr-un cadru randuit. Nu, in niciun caz aceste intalniri sau daruri nu sunt date sa indestuleze pe cineva, sau pentru ca cineva ar economisi un pranz acasa, ci, sunt, clipe ale unor intalniri spirituale, care se sting usor, dupa un ritm aproape natural.

Totusi, asa cum spuneam mai sus… daca ar manca cei ce nu mai sunt pe aici cu noi, ar manca foarte putin. Deci, fara fast, fara zgomot, fara cantitati, fara reguli numerice si cantitative, care sa inglodeze.

Putin, cu suflet si e destul!”, a mentionat preotul Paul Iulius Negoita pe site-ul sau.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din spiritualitate

Top

Cauta-ti perechea