Alege Acasa.ro pentru succesul campaniei tale electorale! Pentru o oferta personalizata contacteaza-ne la office@acasa.ro sau la 0374.112.675.

Vacante

# taxa turisti # taxa intrare #venetia #turisti

Venetia introduce taxa de intrare pentru turisti incepand cu 25 aprilie

 

Persoanele care doresc sa viziteze si se bucura de farmecul istoric al Venetia, vor avea parte de o schimbare semnificativa incepand cu data de 25 aprilie. Autoritatile locale au anuntat introducerea unei taxe de intrare, intr-o incercare de a gestiona mai eficient fluxul masiv de turisti care invadeaza orasul in anumite perioade.

Taxa de intrare va fi de 5 euro pentru turistii care viziteaza Venetia in weekenduri, incepand 25 aprilie 2024. Aceasta masura vine in contextul unei aglomerari crescute in oras si va fi aplicata pana la jumatatea lunii iulie, perioada in care se inregistreaza cel mai mare numar de vizitatori.

Conform regulamentului nou impus, taxa trebuie achitata de toti vizitatorii cu varsta peste 14 ani, care intra in oras intre orele 8:30 si 16:00, indiferent de mijlocul de transport folosit (tren, feribot etc.), in zilele stabilite. Accesul in zona istorica a orasului va fi supus acestei taxe pentru anumite weekenduri, pana la mijlocul lunii iulie.

Taxa se aplica in 29 de zile specifice, intre 25 aprilie si 14 iulie, fiind urmatoarele perioade: 25-30 aprilie, 1-5, 11, 12, 18, 19, 25 si 26 mai, 8, 9, 15, 16, 22, 23, 29, 30 iunie si 6, 7, 13 si 14 iulie. Este important de mentionat ca exceptii sunt facute pentru anumite categorii de persoane, precum copiii sub 14 ani, persoanele nascute in Venetia si regiunea Veneto, detinatorii cardului european pentru persoane cu dizabilitati si insotitorii acestora, precum si turistii care innopteaza in hoteluri din Venetia.

Scopul acestei masuri, conform Primariei orasului Venetia, este de a descuraja turismul de tip "hit and run" in anumite zile, cand numarul de vizitatori este cel mai mare, si de a contribui la gestionarea mai eficienta a fluxului de turisti in oras.

Cei care nu respecta noile reguli, risca amenzi cuprinse intre 50 si 300 de euro, conform Mediafax. Astfel, autoritatile locale spera ca aceasta taxa de intrare va contribui la mentinerea echilibrului intre conservarea patrimoniului cultural si gestionarea turismului in orasul unic Venetia.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea