INVESTESTE IN COMUNICARE ELECTORALA

Alege Acasa.ro pentru succesul campaniei tale electorale! Pentru o oferta personalizata contacteaza-ne la office@acasa.ro sau la 0374.112.675.

Spiritualitate

#pacat urias #pacat #credinciosi #biblie

Pacatul urias pe care il faci zilnic, fara sa-ti dai seama. Ce spune Biblia!

Cel mai mare pacat. Mandria este primul din cele sapte pacate capitale, dupa cum smerenia este cea mai mare virtute. 

Exista un pacat pe care aproape toti oamenii il fac zilnic, de cele mai multe ori fara ca macar sa fie constienti de acest lucru.

Acesta este primul dintre cele sapte pacate capitale. Este vorba despre mandrie, un pacat extrem de complex, ambiguu, viclean si distrugator. Din acest pacat pornesc toate celelalte pacate.

Mandria este un pacat atat de mare si perfid, incat pana si marii sfinti au fost ispititi de el. Iata ce spune Biblia despre mandrie.

“Insa atat de complex, de ambiguu, de perfid si viclean, de nociv si distrugator este acest pacat, incat pana si marii sfinti au fost ispititi de el. Nu este om pe fata pamantului care sa nu fie ispitit de acest diavol; de la copilul cel mai mic, pana la omul cel mai in varsta, de la cel mai simplu om, pana la ce mai invatat. Pacatul mandriei este auto-supra-dimensionarea persoanei noastre. Suntem mandri si facem acest pacat al mandriei atunci cand: ne atribuim unele merite sau daruri care de fapt nu sunt ale noastre, cand ne laudam in fata oamenilor pentru ce am facut, fara sa gandim ca Dumnezeu ne-a invrednicit sa le facem, cand ne suparam pe oricine si din orice motiv, cand ne facem publicitate pentru orice fapta buna, pe care poate nici n-am facut-o, cand ignoram si radem atat pe buna dreptate, cat si pe nedrept de cineva, cand invidiem si uram pe cineva care este mai bun decat noi, cand vorbim pe cineva de rau indiferent daca este adevarat sau nu, cand ne imbracam in diferite haine tentante pentru a place oamenilor sau pentru a fi in centrul atentiei, cand spunem aproapelui faptele bune pe care le-am facut etc.

Din acest pacat se nasc toate celelalte. Cel ce se lasa cuprins de pacatul mandriei uita ca tot ce are a primit de la Dumnezeu, nesocoteste poruncile lui Dumnezeu, se lauda numai pe sine, graieste de rau pe altul, este fatarnic, se razvrateste impotriva autoritatilor si randuielilor obstesti.”, se precizeaza in Biblie, potrivit crestinortodox.ro.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din spiritualitate

Top

Cauta-ti perechea