Spiritualitate

#spalat duminica #spalat rufe #spalare rufe #preoti #duminica

Obisnuiesti sa speli duminica? Ce spun preotii despre acest lucru, dar si despre alte treburi casnice facute in acesta zi

 

 

Duminica este pentru crestinii ortodocsi zi de odihna, iar gospodinele se intreaba daca este bine sau nu sa spele haine in aceasta zi. De multe ori se pune problema faptului ca masina de spalat face toata treaba, iar noi doar luam hainele direct curate din ea. Dar este oare pacat sa facem acest lucru? Un preot a explicat totul.

Preotul Iulian Rata, protopop de Orhei la Mitropolia Chisinaului si a Intregii Moldovei, a dezvaluit faptul ca da, este pacat sa se spele haine duminica, chiar daca este vorba despre spalatul la masina. De asemenea, spune ca inclusiv in zilele de sarbatoare este bine sa evitam aceasta activitate casnica.

„Duminica facem acele lucruri pe care nu le putem face in alta zi. Sa te trezesti de dimineata, sa mananci, sa speli vasele, este absolut firesc. Dar sa-ti treaca prin cap sa scoti toata vesela pentru ca trebuie curatenie generala in dulap, va fi pacat.

Sa dai cu aspiratorul dupa ce ai mancat si au cazut niste firimituri pe jos, este absolut firesc. Dar sa te apuce spalatul si scuturatul covoarelor este o greseala.

Deci duminica facem doar acele lucruri pe care nu putem sub nicio forma lasa pentru alta zi”, a precizat parintele Iulian Rata.


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din spiritualitate

Top

Cauta-ti perechea